Hyldest til luftfartens pionerer

0
380
Howard Hughes fløj hele Jorden rundt på blot 3 dage, 19 timer og 14 minutter i 1938 og tog dermed rekorden. Med ombord var både Longines Sidérograph i cockpittet og Longines-ure hos besætnings- medlemmerne.

Herover står en glad Elinor Smith foran sin flyvemaskine efter endnu en af hendes
rekorder. I 1931 forsøgte hun at slå højderekorden og nåede op i 30.000 fod (ca. 9
kilometers højde), da hun fik et blackout og faldt mod jorden. I sidste øjeblik kom hun til bevidsthed, fik rettet maskinen op og landede i sikkerhed. 10 dage senere forsøgte hun igen og nåede 32.576 fod (knap 10 km). Hun var en af de ægte flypionerer i luftfartens
ungdom og satte adskillige højde- og længderekorder – altid med et armbåndsur fra Longines på håndleddet. Som en hyldest til Elinors Smith og andre flypionerer som Amelia Earhart og Howard Hughes i flyvningens ungdom har Longines i år lanceret modellen Longines Spirit, der kommer med sort og hvid skive, måler 40 mm og er udstyret med et COSC-certificeret automatisk urværk.

Amelia Earhart var en anden kvindelig flypioner, der bl.a. blev berømt for at være den første kvinde i historien, der fløj non-stop over Atlanterhavet i 1932 (på 14 timer og 56 minutter). Tiden timede hun på sit Longines Chronograph.