Alexander Lynggaard

0
381
Læderarmbåndet på højre arm og det matsorte stenarmbånd på venstre arm er perfekte til mænd, der ikke har gået med smykker før. Har du mod på lidt mere, er signetringen et markant valg.

Herresmykker er det nye sort. Mød smykkedesigner Alexander Lynggaard, der startede sit eget smykkeeventyr i Los Angeles for fem år siden.

Hvorfor startede du dit eget smykkemærke?

– Jeg er ud af en smykkefamilie, så det er noget, der fylder meget. Og så har jeg altid drømt om at starte mit eget.

Du startede med at lave udelukkende herresmykker – hvordan kan det være?

– Ideen til at designe herresmykker kom, da jeg boede fem år i Californien. Jeg var kommet hurtigt igennem skoletiden, først direkte fra folkeskolen til gymnasiet, og efter fire år i en Team Danmark klasse, fik jeg pga. mine tennisevner tilbudt et scholarship til University of California Santa Barbara, hvor jeg spillede tennis på højt, internationalt niveau. Da jeg var færdig, flyttede jeg til Los Angeles og boede i et års tid – det var mit første sabbatår nogensinde, og det var en fantastisk oplevelse. I Los Angeles oplevede jeg, hvor naturligt det var for mange mænd at gå med smykker, både ringe, armbånd og halskæder. Da jeg kom hjem til Danmark for at læse min kandidat på CBS, syntes jeg, der var et hul i markedet til herresmykker.

Hvornår lancerede du de første smykker?

– Da jeg var færdig med CBS i efteråret 2014, gik jeg straks i gang med at udvikle konceptet. Det tog et års tid, så jeg kunne præsentere de første smykker i november 2015.

Hvordan har de danske mænd reageret på dine smykker?

Det har udviklet sig rigtig meget de sidste par år. Da jeg startede, var mange mænd lidt konservative og måske ligefrem fordomsfulde i forhold til at gå med smykker. Men der er flere og flere, især af de unge, der begynder at købe dem, og jeg får mange henvendelser i forbindelse med konfirmationer og studentergaver. Desuden er der mange kvinder, der køber smykker til deres mand eller kæreste.

Har du et tip til de mænd, der har svært ved at komme i gang med at gå med smykker?

– Hvis man er lidt usikker, kan man starte i det små med et matsort armbånd eller måske et armbånd med tigerøje eller lavasten. De er meget neddæmpede og kan bæres af alle. Og så skal man lige give det lidt tid, for hvis man ikke har prøvet at gå med smykker før, kræver det lidt tilvænning. Inden jeg startede med at designe smykker, havde jeg aldrig selv gået med ring. Det tog et par ugers vænning, og nu føles det helt naturligt for mig.

Hvordan vil du beskrive stilen i dine smykker?

– Jeg forsøger at skabe smykker, der hverken er for ekstreme eller for kedelige. Man skal kunne forholde sig til dem. Og så er det typisk solide designs uden for meget bling, men til gengæld kan jeg godt lide at skabe forskellige farvekombinationer med flere slags sten. Det er et område, hvor jeg prøver at skille mig ud.

Alexander Lynggaard. De fleste smykker ligger mellem 500 og 1.000 kr.
Se mere og find nærmeste forhandler på 

www.alexanderlynggaard.com