Introduktion: Er ure og smykker overhovedet vigtige?

0
371

Af Kåre Peitersen, skrivende redaktør

2020 har været et mærkeligt år. Covid-19 har vendt op og ned på vaner, forbrug, økonomi og livsmønstre i hele verden. Og i dét lys kan det måske synes underligt at vie et stort magasin som W&J til rendyrkede luksusgenstande som smykker og ure. For en halskæde eller et mekanisk ur kan jo hverken gøre os raske eller ændre på verdenssituationen.

Men omvendt giver det heller ikke mening at fornægte de ting, der giver glæde i hverdagen og sender tankerne mod bedre tider. For krise eller ej, vi har jo stadig brug for at markere særlige anledninger med et smykke eller et ur. Måske har vi faktisk endnu mere brug for et konkret minde om eller bevis på kærligheden, vores familie eller store livsbegivenheder. Det kan være forlovelsesringen, morgengaven eller et smykke i anledning af børn eller børnebørn. Eller det kan være et særligt ur, der er belønningen for en afsluttet uddannelse, et nyt job eller noget tredje, der er værd at fejre.

Et smykke er ikke blot et smykke, et ur ikke bare et ur. Der er tanker, drømme og følelser knyttet til dem. Det kan du bl.a. læse om i artiklen, hvor tre guldsmede og smykkedesignere fortæller om, hvordan deres yndlingssmykker blev til. Det handler bl.a. om familierelationer, spiritualitet og om at turde springe ud som selvstændig.

I en anden artikel kan du høre om, at flere og flere danskere vælger at genbruge deres arvesmykker i nye smykker – så de får familiehistorierne med sig.

Historier er der også masser af i urenes verden, både når det drejer sig om nye ure og vintageure. I vores vintageguide kan du bl.a. blive klogere på, hvor og hvordan du selv kan komme i gang med at samle ure med historie. Du kan også læse et interview med komiker og skuespiller Brian Lykke, der fortæller, hvordan han på ingen tid gik fra at være fuldstændig uinteresseret i ure, til at blive bidt af det i en sådan grad, at han i dag både har sin egen samling af ure, og laver en podcast om urenes verden.

Derudover finder du selvfølgelig også masser af nye ure, selvom krisen dog har sat sit præg på urenes verden. Således har mange mærker skåret ned på antallet af lanceringer eller droppet dem helt. I skrivende stund har sværvægtere som Rolex og Patek Philippe fx ikke lanceret noget. Men der er stadig masser af spændende sager, så værsgo at gå på opdagelse!

Læs udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Watches & Jewellery