Telematics løfter flådestyring til nyt niveau

0
290
En LiveGPS-kunde overvåger sine vogne.

LiveGPS tilbyder GPS-tracking, avanceret ruteplanlægning og asset management på abonnement med en fleksibel tilpasningsmodel, så du får det bedste ud af din flåde og dine chauffører – og som samtidigt beskytter dine biler og entreprenørmaskiner effektivt mod tyveri.

Investeringen i GPS-tracking kommer hurtigt hjem igen, når du fakturerer mere korrekt og ikke snyder dig selv

Mere effektiv distribution, grønnere kørsel og forebyggelse af tyveri af køretøjer.
Fordelene ved at udnytte telematics-teknologiens muligheder holder i kø, når man er virksomhed med en vognpark og/eller entreprenørmaskiner eller er et decideret transportfirma med kørsel og distribution som sin kernekompetence.

Uanset din virksomheds behov og ambitionsniveau kan danske LiveGPS levere løsningen, som kombinerer en diskret monteret GPS-tracker på køretøjet med en app og en webplatform, hvor du har overblik over dine services og biler i realtid.

Overblik over bilerne
Mulighederne hos LiveGPS spænder fra den helt simple, hvor virksomheden gerne have overblik over, hvor bilerne er henne i løbet af dagen, og om de fx bliver benyttet uden for arbejdstid. P-vagt firmaer bruger for eksempel teknologien til at dokumentere, på hvilket tidspunkt p-vagten har kontrolleret et p-område.

”Løsningen tracker både geografi og tid og kan således også bruges til at beregne tidsforbrug hos kunder. Investeringen i GPS-tracking kommer hurtigt hjem igen, når du fakturerer mere korrekt og ikke snyder dig selv,” siger Faran Mahmood, udviklingsingeniør i LiveGPS.

Udover live-tracking byder basisabonnementet hos LiveGPS på kørebog i lightudgave, avanceret rapportering, SMS/e-mail alarmer, mobiladgang samt geofence og alarmer, der bruges til at afgrænse specifikke geografiske områder og som kan kombineres med en hændelsesbestemt-alarm.

Dashboard over ECO-drive.

Nemmere at køre grønt
På niveauet derover – Standard-abonnementet – er basisydelserne suppleret med opgavestyring, ECO-drive og kørselsadfærd, temperaturmonitorering samt API og integration med egne systemer.

”Her får virksomheden værktøjer til at køre mere grønt til gavn for miljø og egen økonomi. Dokumenteret grøn kørsel kan være vigtig for et firmas CSR-strategi. Det bliver stadig mere udbredt at sende chauffører på kør grønt-kurser, og med dette abonnement har du gode muligheder for at følge konstruktivt op på chaufførernes kørsel. Ved at kombinere tracking af position og tid med data fra bilens computer kan vi hjælpe dig til indblik i, hvor meget brændstof bilen bruger, og om en chauffør bremser for hårdt eller foretager skarpe vendinger, der er relevant ift. skrøbeligt gods. Det giver dig mulighed for at rangere chaufførerne med en score og arbejde konstruktivt med deres kørsel, fordi du har præcis info om deres kørselsadfærd.”

Professionel ruteplanlægning
I Professionel-abonnementet toppes værktøjerne fra Basis og Standard med ruteplanlægning, service og vedligeholdelse og tachograf/digital fartskriver.

”Ruteplanlægning består grundlæggende i, at du fodrer vores software med x antal biler og x antal ordrer, evt. kombineret med tidskrav til aflevering, og så giver vi dig den bedste plan, hvad enten du ønsker den hurtigste eller korteste vej. Du når flere kunder på færre timer.”

Systemet er avanceret og tilbyder mange parametre, så du får du bedste ud af din flåde. For eksempel har du mulighed for at tage den enkelte bils omkostningsniveau og pladskapacitet (fx antal palle-pladser) med i ligningen.

Sensorer til temperatur
LiveGPS kan også tilbyde forskellige sensorer i form af bluetooth-beacons (BLE-teknologi) til for eksempel at måle temperatur og luftfugtighed, der kan være relevant ved transport af visse varer.

”Ved at forbinde sensorerne med live-tracking-systemet har du overblik i realtid over, hvilke biler der kan klare hvilke typer opgaver, og hvor de er henne. Det gør din flåde endnu mere fleksibel, både i planlægningen og i løbet af dagen, når der sker uforudsete ting.”

Sensor-løsningen kan måle op til fire forskellige værdier på samme køretøj, hvilket er relevant i lastbiler, der er opdelt i flere rum.

Forebygger tyveri
De hårdføre GPS-trackere tåler vand og rystelser og kan derfor også placeres på entreprenørmaskiner, hvor de forebygger tyveri og letter opklaringen, når det sker.

GPS-trackerne udløser en alarm hos ejeren, når de forsøges fjernet, og i kraft af et nødbatteri virker GPS-trackeren stadig i et par timer, efter at entreprenørmaskinens eget batteri bliver slået fra. Der er også mulighed for batteri-drevne GPS-trackere, som gør asset management endnu mere robust imod tyveri.

Hvis dit forsikringsselskab kræver satellitbaseret GPS-overvågning af din bil, kan du hos LiveGPS få en forsikringsgodkendt GPS-tracker pakke, så din bil kan blive fundet igen, hvis den skulle blive stjålet.

GPS-trackeren er også nyttig, hvis du har købt din bil med splitleasing eller på anden måde har brug for at definere noget kørsel som erhverv og andet som privat. Du kan skifte mellem privat og erhverv ved at trykke på en knap eller ved på forhånd at definere tidsperioder, hvor de to typer kørsel finder sted. I systemet har du dokumentation for din kørsel og kan nemt lave kørselsregnskab.

LiveGPS tilbyder professionel flådestyring og GPS-tracking. Løsningen dækker alt fra simpel GPS-tracking og GPS-overvågning til avanceret og intelligent styring af hele flåden. Du får dybdegående indsigt, som du kan analysere og måle på, så du kan styrke din virksomheds digitaliseringsproces og opnå effekt på bundlinjen.

Se mere på

www.livegps.dk