Lad os mødes på Sjælland

0
323
Herthadalen, Copyright Marie Louise Munkegaard.

Under en times kørsel væk fra København venter inspirerende oplevelser på den sjællandske vestkyst, hvor et netværk af 14 markante møde- og konferencesteder byder på bæredygtige lokale råvarer og rum til læring i naturskønne omgivelser.

I kredsen af møde- og konferencesteder, der udgør Copenhagen Countryside, bliver der arbejdet intenst med bæredygtighed. 

Uanset om mødet kun varer en enkelt dag, eller der er tale om flere dages konference, så er Sjælland tættere på, end du tror. Derfor har en stribe vestsjællandske møde- og konferencesteder skabt netværket Copenhagen Countryside, der byder på plads til omtanke og læring i grønne omgivelser. Her er bæredygtighed helt naturlig, og de grønne omgivelser booster læring og inspiration, som et velfortjent afbræk i hverdagen.

”I kredsen af møde- og konferencesteder, der udgør Copenhagen Countryside, bliver der arbejdet intenst med bæredygtighed. Nogle har i en årrække været helt CO2-neutrale, andre er selvforsynende, og alle har en interesse i at optimere og tænke grønt. Vi mærker tydeligt i netværket, der tæller både en vingård, en vandmølle, godser og mere klassiske konferencesteder, at bæredygtigheden er et helt naturlig valg, fordi alle er så tæt på og afhængig af naturen,” fortæller Jens Müller, der er direktør for Destination Sjælland, som står bag Copenhagen Countryside.

Jens Müller fremhæver, at den sociale bæredygtighed også vejer tungt; flere af konferencestederne har fx ansat medarbejdere, som tidligere har haft svært ved at varetage et job.

Bæredygtighed naturligvis
Ved at søge væk fra de traditionelle oplevelser i de hektiske byer åbner møde- og konferencestederne hos Copenhagen Countryside op for læringsrum i omgivelser uden stress og jag, hvor der bliver skabt grobund for et spirende miljø for kreativitet, læring og udvikling.

I disse landskaber er det ikke svært at finde helt op til 1.000 hektar at boltre sig på. Nogle af mødestederne har egen strand, egen skov, egen urtehave, egen aktivitets- og fodboldbane med rig mulighed for diverse events og teambuilding.

På konferencestederne bugner tallerkenerne af lokale råvarer som frugt og grønt i sæson, nænsomt plukket i den nærliggende natur eller produceret hos de mange lokale fødevareproducenter. Det lokale islæt sætter ikke bare fuld fart på smagen, men skruer samtidig ned for CO2-udledningen, blandt andet fordi fødevarerne ikke skal transporteres langt, og der er fokus på madspild.

Oplev 14 markante møde- og konferencesteder på den sjællandske vestkyst.

Ro er lig med luksus
Ro er blevet den nye luksus, og den tilbydes i rå mængder, når mødedeltagerne er omgivet af bølgende marker, svalende skove, fred og ro.

”Vi plejer at sige, at tager du ud til os, så er de eneste køer, du møder, dem på marken,” siger Jens Müller med et smil, og han uddyber:

”Vi oplever, at mange virksomheder gerne vil vise både deres medarbejdere og danske og udenlandske forretningsforbindelser det Danmark, som ligger uden for de summende storbyer, og hvor de lokale fortællinger står stærkt i landskaberne.

Begynd konferencen undervejs
Med i netværket er Egons Busser, så det er let at organisere ture ud i landskaberne samt transport mellem mødestederne og virksomhederne.

”Virksomhederne kan optimere turen i bussen ved at begynde mødet undervejs, lancere et produkt eller noget helt tredje. På den måde udnyttes tiden fuldt ud,” forklarer Jens Müller.

Oplevelsen venter forude
Læs meget mere, om alt det, som de vestsjællandske møde- og konferencesteder har at tilbyde. Der er en verden til forskel, men den ligger kun en times kørsel væk fra travle København.

FAKTA

Copenhagen Countryside er et netværk af disse markante møde- og konferencesteder: 

● Comwell Klarskovgaard
● Comwell Korsør
● Comwell Sorø
● Dyrehøj Vingaard
● Herthadalen
● Hotel Strandparken
● Kragerup Gods
● Liselund møde- og kursussted
● Rørvig Centret
● Sonnerupgaard Gods
● Strids Mølle
● Vilcon Hotel- og Konferencegaard
● Vognserup Gods
● Egons busser

Læs mere på

meetcopenhagencountryside.dk