Det grønne mødested på solskinsøen

0
313
Det bæredygtige hotel og konference-center Hotel GSH, som er bygget efter cradle to cradle-princippet, tiltrækker miljøinteresserede gæster fra hele verden.

Hotel- og konferencecentret Green Solution House i Rønne er født som cirkulært byggeri og sætter med sine mange grønne løsninger nye standarder for bæredygtige møder i behagelige, naturlige omgivelser.

Det er både måden, vi er bygget på, og måden, vi
driver stedet på

I Rønne på Bornholm ligger et hotel, som tiltrækker miljøinteresserede gæster fra hele verden. Turister, politikere, forskere, ingeniører og arkitekter checker ind på Hotel GSH for at bo og holde møder i bæredygtige rammer og for at hente inspiration til nye bæredygtige projekter andre steder i Danmark og i resten af verden.

GSH står for Green Solution House, og det er, hvad du får som gæst – et hus, der i sin planlægning, opførelse, drift og fortsatte udvikling består af grønne løsninger hele vejen igennem.

”Det er både måden, vi er bygget på, og måden, vi driver stedet på,” svarer hoteldirektør Trine Richter, når hun skal forklare, hvordan det bæredygtige hotel og konferencecenter formår at tiltrække gæster fra hele verden til klippeøen i Østersøen.

Hotellet lever som træerne
Både i hotelbranchen og byggeriet var det en stor begivenhed, da HKH Kronprins Frederik i 2015 indviede Green Solution House. Samme år kårede Byggebranchen det grønne hotel på Bornholm til Danmarks bedste erhvervsbyggeri foran 14 andre nybyggerier.

Hotel GSH er bygget efter det cirkulære cradle to cradle-princip og er i alle sine funktioner baseret på to grundidéer: ressourceoptimering og genanvendelse af affald. Ved åbningen udmøntede det høje ambitionsniveau sig i 75 grønne løsninger. De er siden blevet til mange flere.

Tæpper renser luften, der er er integreret solceller i tag og vinduer, og køkkenaffaldet bliver omdannet til næringsstoffer og energi på Bornholms Biogasanlæg. Og sådan kan man blive ved. ”Ideen er, at Hotel GSH skal leve lige som træerne: Lige som dem anvender vi energi fra solen og bruger det til at producere næring, rent vand og luft,” siger Trine Richter.

Det helt runde og innovative møderum kaldet ”den grønne iglo” set udefra. Indenfor ser alle i gruppen hinanden i øjnene.

Designet til genbrug
Hotel GSH er et af de byggerier i verden, som mest konsekvent er bygget cirkulært efter princippet om ”design for adskillelse” gennem maksimal brug af materialer, der kan skilles ad og genbruges.

”Det er noget, stadig flere fagfolk som arkitekter, ingeniører og designere interesserer sig for. Samtidig går flere og flere private gæster og virksomheder ganske enkelt mere op i at bo på et bæredygtigt hotel, der tænker på miljø, økologi og lokale råvarer, når de skal holde ferier, møder og konferencer.”

Book dit eget bæredygtige hotel
På Hotel GSH har du mulighed for at få hotellet helt for dig selv og dine kollegaer. I skal mindst være 35 og maksimalt 70 gæster. Her er plads nok til, at I kan vise hensyn og holde afstand og alligevel mødes og hygge jer.

Maden i hotellets gourmet-restaurant er baseret på lokale, italienske og økologiske råvarer, og du har skov, strand og resten af Bornholms smukke natur lige uden for døren.
Hotellets konferencelokaler byder på godt indeklima med renset luft og store, naturlige lysindfald. Det skaber de bedste forudsætninger for udbytterige og behagelige mødeoplevelser.

Det helt runde møderum kaldet ”den grønne iglo” er et innovativt kapitel for sig. Her kan
I både se hinanden i øjnene og følge med i film og præsentationer på skærme i midten trådløst forbundet til jeres devices.

”I den grønne iglo er deltagerne helt beskyttet og kan ikke forstyrres fra nogen sider. Det skaber en tryghed og et fællesskab, som hjælper dem til at fokusere på indholdet. Vi hører også fra konferencegæster, at rummets form modvirker et hierarki i gruppen, og at det smitter positivt af på et møde ved blandt andet at øge kreativiteten,” siger Trine Richter.

Et innovativt hotel
Hotel GSH har slået sit navn fast som et innovativt sted kendetegnet ved konstant nysgerrighed efter nye grønne initiativer. Hotellet samarbejder jævnligt med virksomheder, forskere og designere om test og forsøg med nye løsninger og produkter og fungerer også gerne som udstillingssted for den nyeste miljøteknologi.

I 2017 benyttede Oxford University Hotel GSH til at undersøge dagslysets indflydelse på mennesker, og et kommende projekt skal undersøge, hvordan hotellets gæster bevæger sig rundt i bygningerne og opfatter de enkelte rum. Hotel GSH er et dynamisk hus, idet bygningerne er fleksibelt designede, så de kan tilpasses og forandres, i takt med at metoder, materialer og teknologi udvikler sig.

”Vi holder hele tiden øje med nye løsninger. Hver gang jeg skal vælge et materiale eller købe nyt inventar, bruger jeg god tid på at undersøge, hvilke muligheder der er, så vi får en løsning, der lever op til husets grundidé. Det er planen, at vi snart skal bygge ud igen med flere værelser, og det vil ligne os dårligt, hvis ikke vi finder materialer, der ikke er set tidligere. Det bliver ikke en kopi af det, vi byggede i 2015, men noget nyt og banebrydende, helt i Hotel GSH’s ånd,” siger Trine Richter.

FAKTA

På Hotel GSH har du mulighed for at få hotellet helt for dig selv og dine kollegaer, I har 35 dobbeltværelser til rådighed, så her er plads nok til at I kan vise hensyn og holde afstand og alligevel mødes og hygge jer.

Se mere på:

www.greensolutionhouse.dk