Amager Centret er blevet genfødt

0
433
Nye fliser, farver og glaspartier har lysnet og åbnet centret, og der er blevet plads til 30 nye butikker – bl.a. børnetøjsbutikken Minifin, pladebutikken Sound by Accord, burgerrestauranten Halifax samt herretøjsbutikkerne Les Deux og Gentleman’s Garage.

En lang og gennemgribende ombygning har gjort Amager Centret større, lysere og meget mere indbydende. Glæd dig til nye specialbutikker, lækre spisesteder og masser af grønne udeområder.

Den nyetablerede gård er perfekt til at sidde og nyde en kop kaffe. Væggene huser en af landets største hængende haver.

Amager har fået et helt nyt shoppingcentrum. Eller nyt og nyt – Amager Centret har sådan set ligget på det centrale Amager siden 1975, men efter en 3 år lang ombygning, renovering og udvidelse, virker det som et helt nyt sted. Facaden er blevet åbnet og lysnet, så man bedre fornemmer arkitekturen og stemningen i den gamle industribygning, der i tidernes morgen husede et rebslageri.

Der er etableret en helt ny gård med hængende haver omkring og en kæmpe tagterrasse, som for alvor skal vækkes til live i løbet af foråret. Indvendigt er gulve, vægge og butikker blevet shinet op, og via en ny tilbygning er der kommet 30 nye butikker til, så man i alt er oppe på 86. 

Amagers hjerte
Centret genåbnede i september samtidig med at man kunne fejre 45 års fødselsdag. Og selvom renoveringen af centret var tiltrængt, var det for centerdirektør Kim Jensen helt essentielt at bevare centrets urbane profil og hyggelige stemning: “Vi har altid set os selv som Amagers gadekær eller Amagers hjerte, stedet hvor de lokale handler – og det har været enormt vigtigt for os, at vi ikke pillede Amager ud af Amager Centret, men derimod bevarede den identitet, der har karakteriseret stedet i mange år”. 

Amager Centret ligger i en gammel industribygning, der husede et rebslageri. I dag er det blevet ført tilbage til sit oprindelige udseende.

Flere specialbutikker
Der bor næsten 200.000 mennesker på Amager, og langt de fleste af kunderne i Amager Centret kommer fra lokalområdet. Men kommer man længere væk fra, kan man nu glæde sig over det nye parkeringshus med 350 pladser, hvor de første to timer er gratis.

“Vi vil hellere være et shoppingcentrum end et traditionelt shoppingcenter. Vi ser os selv som et alternativ til Københavns centrum, snarere end til de andre store shoppingscentre i byen. Derfor har vi også bevidst satset på et butiksmix, hvor der er plads til små specialforretninger, som man ikke møder andre steder”, siger Kim Jensen.

Se mere på

www.amagercentret.dk