Strik i lange baner hos Magasin

0
459

Vinteren står for døren. Så frem med de lune sweatre. Hos Magasin har de deres eget mærke til priser, der er til at betale.

Magasin du Nord Collection er Magasins eget mærke, som bliver til i deres eget designstudio på Kgs. Nytorv i København. Her forsøger de hele tiden at tænke i nye farver, spændende prints og anderledes – og også gerne bæredygtige – materialer.

Uldkvaliteter
Under Magasin’s eget luksus brand, Magasin du Nord Collection findes blandt andet en strikserie, der består af tre forskellige typer uld, en lambswool, en merinould og en cashmere, som man kan finde i forskellige styles og farver.

Hos Magasin har man gjort sig umage for at finde frem til de bedste kvaliteter, så strikket kan være en del af den enkeltes garderobe så længe som muligt. At have tøj af god kvalitet, der holder i mange år, kan også være en del af en mere bæredygtig livsstil. Uld er et naturprodukt fremstillet af kartet hår fra eksempelvis får eller geder. Det er et enestående materiale til beklædning, fordi det er varmt, let, åndbart og naturligt smudsafvisende.

Men hvilken slags uld er den bedste? Det kan godt være svært at skulle vælge strik. Her skal man altid huske på, at jo tyndere, længere, blødere og mere blankt det enkelte hårstrå er, jo finere er ulden. Derfor regner man normalt cashmere som den ’fineste’ uld, og herefter følger merinould og lambswool.

Kend din uld
Lambswool er betegnelsen, man bruger for den uld, man klipper fra lammet i de første otte måneder af dens levetid. I denne periode er ulden særlig fin, glat, elastisk og blød i forhold til de fuldt udvoksede fårs uld.

Merinould kan kendes på den smukke, matte glans og består af 5-15 cm lange, let krusede hårstrå, der giver den fineste bløde og smidige kvalitet. Merinould er et oplagt valg til undertøj på grund af sin blødhed, men ulden gør sig også godt i sweatre og cardigans, som bruges i Magasin du Nord Collections strikserie.

Cashmere uld stammer fra cashmere geden, som udvikler en særlig lang, varm og isolerende pels, som regulerer varmen alt efter om geden er i koldt eller varmt klima. De fine, bløde, lette og varme hår giver noget af verdens fineste uld. Man blander ofte cashmere med lidt fåreuld eller syntetiske fibre, for at gøre garnet mere holdbart.

Vidste du at…

• Magasin du Nord Fashion Prize uddeles hvert år til et nyt designtalent, som udover generel branchestøtte får et hæderslegat på 500.000 kroner.
• At Magasins store bygning på Kgs. Nytorv blev indviet i december 1893.
• At mode altid har været en vigtig del af Magasin’s DNA.
• At uld er vandabsorberende og kan optage op til 30% af sin egen vægt, uden at den føles fugtig.