Ole elsker Danmark – og København

0
312

Ole elsker København – og vi elsker Ole. Vi har fået en snak med Ole Henriksen om byen, som han elsker, og som han nu også har lejlighed i.

Seks programmer med titlen ’Ole elsker Danmark’ rammer snart danskernes fjernsyn. De sendes fra uge 43 på TV2 Fri og til næste sommer på TV2, hvori Ole tager rundt i Danmark og besøger Bornholm, Odense, Sønderborg, hjemstavnen Nibe, Nordjylland med blandt andet Klitmøller samt selvfølgelig hans elskede København.

Læg telefonen væk og vær til stede

Som han selv siger det, så har det været den bedste sommerferie ever – at tage rundt til alle de skønne steder og at gense, mindes og opleve steder, der både har betydet, men også stadig betyder meget for den livsglade humørspreder.

Vi var med, da optagelserne til det sidste program om Oles København blev optaget, hvor vi både så, men også fik en lang snak med Ole om alt fra Irma til en irriterende krille i halsen.

Mere end et fejende hvidt smil
Ole er noget af et energibundt – den stærkeste ’powerbank’, som man bare gerne vil have et lille skud energi af. Eller kunne tage med i lommen, når man har brug for lidt god karma, kærlighed og energi, som Ole har i overmål. For Ole har bare et overskud – et medmenneskeligt væsen og nærvær, der ikke findes mange af.

Han er så utrolig opmærksom og observant – han smiler til verden – og man kan bare ikke andet end smile tilbage. Nogen vil sikkert tænke ”ej det er jo en rolle, Ole spiller”, men nej det er det ikke. Ole er bare sådan, for han elsker mennesker.

Ole ser og hører alt og alle, og han har vitterligt en sød lille kommentar til alle, der bare gør, at folk vokser lidt, ranker ryggen og smiler tilbage, og ja giver det videre til den næste, de møder på deres vej.

På en eller anden mirakuløs måde, får han bare det bedste frem i folk. Hvis bare der var flere ”Ole’er” i Danmark, så ville vi nok fast ligge på førstepladsen som ”verdens lykkeligste land”. Så ja, der ligger så meget mere bag det fejende hvide smil, som er det første, man får øje på hos den 68-årige københavner.

Med Ole ude at handle
Irma i Borgergade er Oles favorit indkøbssted. Som han også forklarer, så er udvalget meget mindre end i West Hollywood og Wholefood, der på mange måder overgår, det de danske butikker kan. Men som han også påpeger, så har de danske dagligvarebutikker så meget fokus på økologi, og det at udvalget er mindre gør det faktisk lettere at shoppe.

En tur rundt i hans elskede Irma viser også, at han er en habil og hjemmevant gæst her. Og kunne han gøre det, ville han nok også kramme varerne og give dem et smil med på vejen. Der ryger alt fra citroner, urtete, skyr og lækre bær ned i kurven. Ole er vegetar og elsker alt fra havregryn til danske hindbær og brombær. Han lever sundt og spiser sundt.

Hver morgen laver han også morgenmad til Laurence, og man kan mærke den glæde hos ham ved at kunne købe de rigtige råvarer. Ikke sådan dekadent overdådigt – faktisk på sådan en mådeholdende måde, som enhver fra hans hjemstavn Nibe ville blive stolte af. Ja, Ole har boet i Los Angeles mange år, rejst verden rundt – prøvet det meste og tjent flere penge, end man kan forestille sig, men den jordnære jyde er stadig at finde i ham.

At bo i København
For 1 1/2 år siden købte Ole og Laurence Roberts lejlighed i indre København, som nu står gennemrenoveret og færdig. Det er ingen hemmelighed, at Ole elsker København og også tit er her, hvorfor det var vigtigt for dem at have et hjem, altså sådan et rigtigt hjem, hvor de kunne føle sig hjemme, når de var her.

For Ole og Laurence’s liv er jo ikke et typisk stille liv. Der er masser af liv og leben, rejser og opgaver og mennesker, der vil have fat i jyden. Men lejligheden giver både parret den ro og mulighed for at slappe af omgivet af smukke møbler og arkitektur, som er en af parrets fælles passioner.


Wonderful Copenhagen
Det er svært for Ole at skulle vælge og fremhæve blot få, for ærligt virker det som om Ole vitterlig er Københavns største fan. Men når Livgardens musikkorpsparade spillende går gennem Københavns gader fra Gothersgade til Amalienborg Slot, kan det få et ekstra smil frem på Oles læber. For som han siger, det er da så unikt og dansk, som det overhovedet kan blive.

Alder er ingen undskyldning for at gå
i stå og holde op med at forny sig

Et andet sted Ole elsker er Glyptoteket. Den ro – den æstetik – det smukke – det unikke at have sådan et sted midt i en storby.

Hele området ved Sankt Annæ Plads, hvor Ole og Laurence bor, er også et af Oles favoritsteder. Her ligger også den over 300 år gamle Garnisonskirken så smukt og fredfyldt. Men også hele havneområdet er et sted parret ofte bruger den sparsomme fritid.

Den Kongelige Ballet er også et elsket sted. Ole er selv ambassadør for Odense Balletskole, og elsker ballet meget højt. Et måltid mad på Nimb er også en af de ting Ole fremhæver, og som parret tit bruger tiden på.

Med filmholdet var vi også nede ved søerne – ja Ole var også ude at sejle i svanen med navnet ’Ole Lukøje’. Her skulle starten til programmet nemlig optages. Halsen drillede lidt – måske fordi snakken jo altid går omkring Ole. Men ordene ”wonderful Copenhagen” blev sagt – ja råbt udover både søerne og til hele byen. Så hjerteligt så man ikke er i tvivl om, at han mener det.

Ole til Pride
Som en fin finale gik turen med kamerafolkene også til Pride, som blev afholdt netop den uge, optagelserne fandt sted. Mere farverigt, sprudlende og glad kan det næsten ikke blive. Og Ole var i hopla og hver eneste en, der ville have et foto, et kram eller et smil stillede han op til. Han nærmest fløj let over jorden med sine små dansetrin, mens han vinkede til alle. Kun kamerafolkene havde svært ved at følge med.

Pride har sin helt egen plads i Oles store hjerte, og han er så stolt over, at Danmark har så åben en holdning, og var det første land i verden, der tillod homoseksuelle at gifte sig for i år 30 år siden.

Det skal føles godt
For omkring 10 år siden solgte Ole sit beautyfirma til LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, der bedre er kendt under forkortelsen LVMH; et fransk multinationalt konglomerat af luksusvarer med hovedkvarter i Paris. Men Ole er stadig inde over – det hele. Ole er ansigtet udadtil – men også manden der udvikler både de nye produkter og ser på fremtiden for sit brand. Nu gøres det bare i samarbejde med et firma med super kompetente mennesker.

Man kunne tro, at et salg ville få Ole til at slappe lidt af – men det har intet i de forgange år tydet på. For han elsker sine produkter – men Ole elsker meget – ja også selve livet. Men som titlen på Oles seneste bog – ’Det skal føles godt’ også siger, så skal ting føles godt – også for Ole. Og der er ingen tvivl om, at for ham og Laurence føles København rigtig godt. København er og bliver deres nye hjemby.

Hvordan har det været at flytte hjem til Danmark?
Parret købte lejligheden for godt 1 1/2 år siden, men den har været igennem en gennemgribende renovering, som nu er slut, hvorfor den nu fremstår lige som parret ønskede sig. Men som Ole også forklarer, så er det jo ikke fordi, Danmark ikke har været besøgt, for han har nok gennemsnitligt været her 7-8 gange årligt.

Men det nu at have en lejlighed centralt i København gør en stor forskel. Ikke mindst for Laurence der rent faktisk fik ideen til, at de skulle købe lejlighed her. For selvom de amerikanske gener og aner ikke fornægter sig, så har Laurence allerede for mange år siden tabt sit hjerte til Danmark og ikke mindst København.


Hvad fik jer til at vælge netop det sted at bo?
Da de gik i gang med at lede, var det et issue for dem, at det skulle være en bred gade med noget grønt i midten. Alene det minimerede mulighederne. Men de var ude at se flere smukke lejligheder, men som bare manglede det, der gjorde, at de var solgte med det samme. Men det var de, da de så den 2 etagers lejlighed på Sankt Annæ Plads. Smilene var store – her var alt det de drømte om – og den helt rigtige karma.

Hvad betyder Danmark og ikke mindst København for dig?
Ole synes, at København er en ren og vedligeholdt by. Meget intim, elegant og sofistikeret. Det er en lille storby med masser af grønne områder og omkranset af vand. Men også det at man ser børn i bybilledet – ja alle vegne – at man ser børnelivet som en naturlig del, det er noget Ole lægger mærke til. Og så det, at byen er fyldt med smukke mennesker – smukke mennesker på alle måder. Som han siger med et smil.

Er der noget, du har savnet af mad fra Danmark, mens du har boet i USA?
Som han fortæller, så har han har altid elsket rødgrød med fløde og øllebrød med fløde. Men også sin mors brune lagkage har Ole savnet.

Hvad sker der af spændende ting i efteråret?
Som altid er kalenderen fyldt godt op. Men en af de helt store ting er de seks programmer, der får premiere. Det glæder Ole sig meget til. Derudover skal han rundt i Danmark med sit ”The Ole Glow-show”. Rent faktisk til hele 10 byer.

Men der bliver også tid til lidt ferie med Laurence, idet de skal til Spanien i oktober. Og så er der ellers også ”Glow camps med Ole Henriksen”, der skal afholdes rundt i verden.

Er der noget, du savner ved LA?
Svaret kommer prompte – meget prompte. ”NEJ. Nej, intet.” Men så virker det lidt som om Ole lige tænker sig om, for en stor del af voksenlivet har jo netop foregået i Los Angeles. Her har han boet, levet, udlevet sin drøm – eller drømme for – dem har der været mange af, skabt en gigantisk succes og set sit firma vokse og blive solgt. Men her bor også stadig en stor del af hans venner og samarbejdspartnere.

Men som han så også forsætter, så har han jo også virkelig nydt alle årene der, og kommer der jo også stadig. Men det politiske klima og den retning USA har taget de senere år bryder hverken ham eller Laurence sig om. Ja, LA er stedet han har udfoldet sig. Men tiden var ligesom blevet moden til at vende hjem, og Danmark repræsenterer for dem begge det positive i livet. Det liv som de begge skatter højt.

Hvordan bruger du din by?
Ole smiler næsten ekstra, da jeg stiller ham spørgsmålet. For man kan se, at han elsker København og bruger den. Som han også forklarer, så har vi i Danmark mange dejlige helligdage – lange weekender og kortere arbejdsdage, end han er vant til. Så der er vitterlig tid og mulighed for at nyde byen – selv for så travlt et par.

Han forklarer også, at alt er tæt på. Nemt at komme til og det at mødes med venner til et glas eller let mad er bare så enkelt her. En ting de begge skatter.

Fuldfør sætningerne

Danskere er …

Mennesker, der altid holder en aftale. Og så kan man stole på dem.

Ole på en god dag kan …

Motionere i timevis. Jeg elsker yoga, dans og gymnastik.

Et glad menneske er …

Et menneske, der smiler fra hjertet og som har overskud af energi.

Mit favorit beautyprodukt er …

Svært svært spørgsmål, men min Ole Henriksen Goodnight Glow Sleeping crème kan jeg overhovedet ikke undvære.

Jeg spiser og drikker hver dag …

Havregryn, valnødder, bær og lækker kaffe.

Jeg slapper af med …

Et dejligt brusebad som en afrunding på min dag. Jeg elsker vand, og et brusebad gør mig godt. Jeg elsker det.

Du rejser jo stadig meget, hvad glæder du dig mest til at komme hjem til i lejligheden?
Først og fremmest elsker han lejligheden, som Laurence så smukt har indrettet. Men han har sine favoritsteder som for eksempel den brede vindueskarm, hvor han kan sidde og hygge og slappe af. Men også kigge ud på den hyggelige legeplads, der er så fyldt med liv og energi. Her sidder han også og læser. Lige nu en bog om Putin i selskab med en god kop kaffe.

Han elsker dog også baren i opholdsstuen, hvor man også kan sidde og nyde udsigten. Her sidder parret også altid og spiser morgenmaden.

Og så elsker han faktisk at ordne vasketøj, som han synes, der er noget lækkert og mediterende ved. Også det med at gå rundt og nusse rundt med det – lægge det pænt sammen. Se på de smukke stykker tøj. I Los Angeles er det noget deres housekeeper gennem over 30 år klarer, men her i Danmark ordner de den slags selv, hvilket han faktisk også elsker.

En bog om Ole
Den seneste bog om og med Ole er bogen ‘Det skal føles godt’ af Ole Henriksen og Tina Jøhnk Christensen udgivet på Politikens Forlag. Den koster 299 kr. og kan købes hos Arnold Busck i Købmagergade og i Magasin.

Ole er “livs-positivitet” kogt ned til en Maggiterning. Man har lyst til at tage en bid og få lidt af den skønne indstilling til livet. Det er en livsbekræftende bog, som man bør tage frem engang imellem for at