Min butik: Klarlund

0
608

Klarlund blev i 1947 stiftet af Povl Klarlund. I dag er det med Ronni Hetoft som CEO ved roret. Vi har fået en snak med ham om en ’institution’ i København, der ikke findes mange af.

Ronni Hetoft er 40 år og selv oprindelig uddannet urmager. Han har en bred international erfaring og ballast med sig. Men man er ikke i tvivl om, at trods sit job, viden og passion for ure og smykker, er det en mand, der både elsker sit job men som også vil kunderne det allerbedste.

Hvad betyder jeres lange historie for jer og kunderne?
At være så kendt i både ur- og smykkebranchen, og at have været her så mange år, det forpligter. Barren sættes nok lidt højere. Men det forventer vores kunder også. De er loyale og kommer her jo nærmest fra ’dåbsgaven til diamantbrylluppet’.

Det er en hel unik måde at få lov til at følge kunderne på og være en del af deres liv. De kommer igen – og igen – hele livet. Det er noget af en arv at bære, som vi virkelig værdsætter. Det betyder noget for os – og for kunderne.

Vi er et hus af passionerede folk, der elsker vores passionerede kunder. Her er vi ligesindede, der alle har en fælles passion.

Er der nogle typer smykker og ure, der er mere fokus på lige nu?
Man ser en tendens mod de mere klassiske ure og smykker. Mere stilfuldt og enkelt og mindre voluminøst og moderne. Det er som om de klassiske elementer og dyder har fået en revival. Man ser også klart mere guld – også i ure. Det er som om, det pludselig er gået op for folk, hvor ufattelig smukt guld er.

Det er også sjovt at se, at der er en enorm interesse hos de unge for ure. Ting skal have en historie og være autentiske. Det er noget, der varmer mit ”ur-hjerte”.

Er der noget specifikt, man skal være opmærksom på, når man køber smykker og ure?
Man skal have tillid og finde de steder, der har ekspertisen og erfaringen. Det er ofte store investeringer, så man skal være sikker på, hvad man køber. Gode råd og vejledning er vigtig. Det at kunne komme igen og altid vide, der er er god hjælp og service at hente, det er essentielt.

Vores ure er fra internationale ur-brands, hvorimod vores smykker laves af egne guldsmede. Ofte er begge dele en investering. Men vi hjælper gerne med både den store og lille ting.

Ring fra Chaumet i 18 kt. rosa guld med brillanter 0,02 ct. G/VS til 12.290 kr.

Hvad kan et smukt ur eller smykke gøre?
Få smilet frem. Give dig den der helt specielle fornemmelse, som bare ikke kan beskrives. Ofte sker ure- og smykkekøb i relation til en begivenhed. En begivenhed man dermed for evigt relaterer sig til, når man ser på smykket eller uret gennem resten af livet.

Hvad betyder jul for Klarlund?
Hos Klarlund elsker vi julen og alle de særlige historier, der knytter sig til vores gæsters besøg. I weekenderne i december fyrer vi tilmed op for blusset og serverer gløgg og småkager for vores gæster, og butikken får den der helt rigtige stemning og duft af jul.

Hvad glæder du dig personligt til i år?
Personligt elsker jeg julen. Alt ved julen – og hvad den gør ved os alle. Det er den bedste højtid på året. Alle de dejlige traditioner og nærværet med sin familie. Her finder vi sammen varmen i kulden.

Hvis du har lyst til at besøge butikken ligger den på Strøget, Østergade 22.