AL Finans tilbyder billige grønne billån til alle

0
320
Ønsker du finansiering af en plugin hybrid- eller elbil, tilbyder AL Finans et lån, der er både billigt og fuldt gennemsigtigt.

Skal Danmark nå klimamålet i 2030, er elbiler og plugin hybridbiler en del af løsningen. Hos AL Finans kan alle få et grønt billån til historisk lave renter.

Hos AL Finans ønsker vi at støtte op omkring den grønne udvikling ved at tilbyde billige grønne billån til alle, siger Uffe Wichmann, salgsdirektør i AL Finans. 

Personbiler er blandt de slemme syndere i den globale opvarmning og tegner sig for over 60 pct. af de samlede CO2-udledninger fra vejtransport i Europa, viser tal fra det europæiske miljøagentur. Der er imidlertid stor interesse for el- og plugin hybridbiler, og salget af klimavenlige biler vil efter al sandsynlighed stige markant i fremtiden. Det kalkulerer bilfabrikanterne også med, og de lancerer hele tiden nye og klimavenlige modeller, som er med til at styrke en klimavenlig adfærd blandt befolkningen.

”Hos AL Finans ønsker vi at støtte op omkring den grønne udvikling ved at tilbyde billige grønne billån til alle, der opfylder de gængse krav om kreditværdighed. Det er vigtigt at understrege, at billånet gives på de samme vilkår til alle, og man skal ikke skifte bank for at opnå det. Desuden er lånet helt ud gennemsigtigt – der er ikke noget med småt og ingen ekstra gebyrer. Og hvis man ønsker at indfri lånet før tid, gør man det fra den ene dag til den anden uden gebyr,” siger Uffe Wichmann, salgsdirektør i AL Finans. 

Billånet blev udviklet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, der anbefalede el- eller plugin hybridbiler som de bedste klimavalg til folk, der gerne vil køre bil på en grønnere måde. 

AL Finans’ grønne billån gives til plugin hybrid og elbiler. Plugin hybridbiler er biler, som har en traditionel forbrændingsmotor, men også batterier, der kan lades op fra elnettet, og som gør det muligt at køre 15-60 km på et fuldt opladet batteri.  En elbil kører udelukkende på batterier. De fleste nye elbiler kører mellem 200 og 400 km på en opladning. 

”Det er mindre end traditionelle biler kører på en fuld tank, men for de fleste mennesker er det rigeligt til at dække det daglige behov. En undersøgelse fra DTU viser, at alle danskere mellem 10 og 84 år i gennemsnit kører 38,5 km dagligt i alle transportmidler,” påpeger Uffe Wichmann.  

Eksempel på Grønt Billån:

Bilens pris 300.000 kr.

Udbetaling 30.000 kr.

Kreditbeløb 270.000 kr.

Løbetid 8 år/96 mdr.

Rente (variabel) 1,26%

Månedlig ydelse 3.086 kr.

Løbetid er 96 mdr. Debitorrenten er variabel og udgør 1,26 pct. ÅOP før skat 2,33 pct. De samlede kreditomkostninger udgør kr. 26.241. Det samlede beløb, der skal betales af forbrugeren andrager kr. 296.241. Der er 14 dages fortrydelsesret på finansieringen. AL Finans samarbejder med Arbejdernes Landsbank. Finansieringen forudsætter endelig kreditgodkendelse og er betinget af, at bilen kaskoforsikres. Debitorrenten varierer efter en referencesats, der er identisk med Nationalbankens Indskudsbevisrente (NIB).

Elbilen er bedst for klimaet
Ud fra en klimamæssig betragtning er elbiler det bedste valg. Omkring halvdelen af den danske elektricitet kommer i dag fra vindmøller, og Klimarådet konkluderede i 2018, at en elbil på danske veje udleder under halvdelen af den mængde CO2, som benzin- og dieselbiler gør i gennemsnit. 

Men det er også billigere at køre i en elbil. Beregninger af FDM i januar 2020 viser, at det i gennemsnit koster 3,58 kroner pr. km at holde en elbil til 300.000 kroner kørende over fem år med et samlet kilometertal på 100.000 km og 3,73 kr. pr. km for en plugin hybrid i samme prisklasse. Til sammenligning koster det 4,13 kr. pr. km i en benzinbil til 275.000 kroner. Set over de fem år bliver det en besparelse for elbilen på 55.000 kroner, lyder konklusionen fra FDM.

Hvis du vil vide mere om det grønne billån, som AL Finans tilbyder, så gå ind på 

alfinans.dk

Her finder du også en beregner, der fortæller dig, hvor meget du skal betale for den elbil eller plugin hybrid, du er interesseret i. De billigste nye elbiler fås i dag fra 150.000 kr. AL Finans’ Grønt Billån kan også anvendes til brugte elbiler og plugin hybrid.