Mød den velklædte ‘Mr. James’ – og hans skrædder

0
400
David K i gang med at style Jim Latrache-Qvortrup / Mr. James inden optagelserne til dokumentarfilmen ‘The Mole’.

Hvor går man hen, hvis man skal ligne en hovedrig forretningsmand, der vil købe våben af Nordkorea? Man besøger modemand og stilekspert David K i Herrernes Magasin.

Hvis man har set Mads Brüggers aktuelle dokumentarfilm ‘The Mole’ om Nordkoreas desperate forsøg på at sælge våben til vestlige interessenter, er der især to ting, der springer i øjnene: For det første, naturligvis, det helt absurde forløb. Og for det andet, hvor utrolig velklædt karakteren ‘Mr. James’ fremstår, mens han trækker de nordkoreanske agenter rundt ved næsen.

Ud over at han oser af attitude og selvtillid er han også så skarpt klædt på, at man uvægerligt tænker: Går han selv sådan klædt, eller har han bare en virkelig god stylist? Well, begge dele, viser det sig, da jeg møder ham og stylisten David K til en kop kaffe i København. 

David K: “Her er det kombinationen og tilbehøret, der gør forskellen på, om du skal til forretningsmiddag eller brunch med kæresten. Lommeklud, charmeklud, solbriller og attitude drysset med rund hånd – så glemmer man næsten corona-krisen”.

Suit up or die 
“Der er rimeligt meget Mr. James i mig selv. Når man skal lave noget over så lang tid, er det vigtigt, at ens rolle ligger tæt på en selv. Så tøjet skulle være noget, jeg selv ville vælge. Og jeg har altid købt mit tøj hos David, så det gav god mening at få ham til at hjælpe med at finde nogle sæt”, siger Mr. James, der i virkeligheden hedder Jim Latrache-Qvortrup. “Men tøjet gjorde det ikke alene, det kræver også erfaring i at bevæge sig rigtigt i et jakkesæt. Du skal owne det, og du skal fx vide, hvornår du åbner jakken og alle de små detaljer. Hver gang jeg mødtes med nordkoreanerne satte jeg mig altid for bordenden, for der gjaldt det om at signalere, at jeg var in control”. 

Jim har kendt David K i mange år, men den erfarne modemand, stylist og indehaver af Herrernes Magasin blev alligevel lidt nervøs over opgaven med at style Mr. James. “Her var det jo næsten et spørgsmål om ‘suit up or die’. Jeg var ærlig talt mere ængstelig end normalt, når jeg styler folk til jobs eller bryllupper. Jim skulle virkelig være troværdig, og han skulle ose af stil og samtidig have en reminiscens af old money og klassisk gentleman. Heldigvis er Jim en perfekt størrelse 50, så vi havde et stort udvalg at vælge imellem – der er faktisk ikke noget af hans tøj i filmen, der er syet til ham, det er udelukkende off the rack”, forklarer David K. 

David K: “Jeg er vild med veste. En vest konfektionerer, dvs, den løfter hele udtrykket, så selv jeans og T-shirt bliver stilfuldt. Samtidig bringer det gentlemanden frem fra fortiden”.

Fremmedlegion, coke, fængsel og fysioterapi 
Til daglig driver Jim en kæde af butikker, der tilbyder fysioterapi og massage, så hvordan endte han lige som undercover skuespiller i en dokumentarfilm? Vejen til skærmen var lang og kompliceret og indeholder bl.a. elementer som Fremmedlegionen og en periode som kokainsmugler med et efterfølgende fængselsophold. Den kulørte fortid blev formidlet i en prisvindende radiodokumentar i 2015, og i den forbindelse stødte Jim ind i Mads Brügger – og så rullede bolden, for Jim er tydeligvis ikke bleg for en udfordring. 

“Stilmæssigt optræder jeg som lidt en kamæleon i filmen. I scenerne i Oslo er jeg ret formel, mens jeg i Uganda nærmest ligner Tintin i Congo. Jeg elsker looket med hvide jeans, laksko, blå blazer og en vild charmeklud”, siger Jim og storsmiler. David supplerer: “Man kan gøre rigtig meget med accessories. Med blot ét jakkesæt kan du lave mange forskellige looks, hvis du har et udvalg af slips, lommeklude, charmeklude og måske en vest”.  

Stiltippet er hermed givet videre, og du kan selv tjekke Mr. James ud i ‘The Mole’, der er tilgængelig på DR.dk. 

Stjernernes stylist 
Modemanden David K har gjort det til sin mission at få det bedste frem i danske mænd – uanset om de skal til bryllup, bestyrelsesmøde eller spille med i en film. I Herrernes Magasin er der spækket med alt fra italienske suits og klassiske skjorter, til britiske butterflys og håndsyede sko – og alle de andre ting, som en moderne gentleman har brug for. 

Se mere på

www.davidk.dk og www.herrernesmagasin.dk