Kunsten at mixe møbler med stil

0
340
Langs de smukke skibsplankegulve finder du møbler og kunstværker fra alle verdenshjørner og tidsaldre, der står parret med velkendte klassiske antikviteter og møbler fra den danske guldalder.

Hos Green Square kan du opleve alt fra engelske og kinesiske antikviteter, til danske designklassikere og moderne kunst. Det smagfulde mix er en vitaminindsprøjtning for alle indretningsinteresserede.

Hvis du er interesseret i design og boligindretning, kender du nok glæden ved at bladre i et boligmagasin eller scrolle gennem Instagrams mylder af billeder. 

Men der er nu engang stor forskel på at se et billede, og så at opleve et møbel eller måske en hel indretning med egne øjne. 

Og hvor går man hen, hvis man gerne vil inspireres af mange forskellige epoker, stilarter og indretningsmuligheder? Prøv Green Square, der ligger i et gammelt pakhus helt ude på spidsen af Københavns Nordhavn – med vandet uden for vinduerne og et stort lokale pakket med kunst, møbler og antikviteter.

Ikke dit normale bolighus
Straks man træder ind i Green Square, fornemmer man, at dette ikke er blot er en møbelbutik. Eller en antikvitetsforhandler. Eller et galleri. Det er nemlig alle dele på én gang. Du møder Wegner-klassikere ved siden af barokmøbler. Bag et par engelske antikviteter hænger et af Scherfigs populære junglebilleder. På gulvet står franske bronzer ved siden af en smuk Svend Wiig Hansen skulptur i sandsten. Og sådan bliver det ved. 

”Moderne indretning er et møde mellem stilarter, og vi prøver at skabe en lang række inspirerende opstillinger. Jeg ved, at mange går herfra med en masse nye ideer til, hvordan indretningen kan få et friskt pust”, siger indehaver Mads Holst, der gennem 35 år har elsket at finde og formidle møbler og kunstværker fra alle tænkelige epoker og verdenshjørner til både danske og udenlandske kunder.

Få et historisk overblik
Hvis du tager trappen op på førstesalen, har du en imponerende udsigt over adskillige århundreders fineste møbelkunst og udsmykning. Du kan frit bevæge dig rundt i de små rum i rummet, for alt er indrettet som forskellige, inspirerende tableauer. Det er nærmest som at gå rundt inde i et eksklusivt boligmagasin. Udvalget af møbler og kunstgenstande her er i sig selv sjældent, men det helt unikke ved Green Square er det delikate og inspirerende mix, der viser, hvordan du kan indrette dig både moderne og personligt ved at blande de forskellige stilarter. 

Hvis du også gerne vil opleve denne inspirerende designoase, så vær opmærksom på, at de mange byggeprojekter i Nordhavn kan medføre omkørsler, så hold øje med skiltene til Green Square, når du nærmer dig. Du finder også en beskrivelse af ruten på hjemmesiden, og ellers er du velkommen til at ringe og blive guidet det sidste stykke, siger Mads Holst.

Se åbningstider og meget mere på

www.greensquare.com