Indret køkkenet som din egen gourmetrestaurant

0
344
Sortoxideret stål er en af Multiforms specialiteter og giver et råt og eksklusivt udtryk. Lene Halse Hornemann: “Det er vores dyreste køkken, men også vores største succes. Stålet håndbukkes og smedes i Danmark, og et komplet køkken koster fra 600.000 kr. og opefter”.

Der er stigende efterspørgsel på skræddersyede køkken- og indretningsløsninger fra Multiform Copenhagen. Den danske køkkenvirksomhed har specialiseret sig i at skabe rum, der både fungerer i dagligdagen, og beriger indretningen som et stykke brugskunst. 

2020 har på mange måder været et interessant år, der har påvirket både arbejdsmønstre, forbrugertendenser og indretningsplaner for stort set alle danskere. Én af de store tendenser er, at når man ikke har kunnet bruge penge på ferierejser, fester og udeliv, så kigger mange forbrugere på de nære rammer og opgraderer huset i større eller mindre grad.

Og rigtig mange tager udgangspunkt i køkkenet og giver det en makeover, så kan fungere som både hjemmets omdrejningspunkt i dagligdagen, og som et mødested i weekenderne, når man gerne vil kokkerere og have det lidt festligt. Dét er i hvert fald opfattelsen hos Lene Halse Hornemann, der har arbejdet med luksuskøkkener i 20 år og i dag driver Multiform Copenhagen.

“Vi kan helt konkret se, at folk bruger feriebudgettet på at indrette et luksuskøkken, for vi har haft meget travlt i 2020. Folk savner jo at gå ud og spise på gode restauranter og mødes med deres venner og familie. Men hvis man indretter sig godt, kan man flytte gourmetrestauranten hjem til sig selv i stedet – og det kan vi hjælpe med”.

Multiforms nye, vandbaserede lakker fås både i klar og i 20 grå nuancer.

Få professionel indretningshjælp
Alle Multiforms køkkener skræddersys til den enkelte kunde på snedkeriet i Kibæk, hvor man har oparbejdet årtiers erfaring med at skabe unikke køkkenløsninger ud fra en kombination af moderne maskinarbejde og klassiske håndværksteknikker. Det betyder også, at der er uanede muligheder for at få et køkken, der matcher arkitekturen i boligen – og som naboen ikke har magen til.

“Mange af vores kunder skifter ikke blot køkkenet, de vil have en totalløsning, hvor der er tænkt over alt fra gulv og farver på væggene, til belysning og evt. en ny tilbygning. Der skal være en rød tråd igennem hele hjemmet, og det er dér vi kan hjælpe med vores erfaring og faglighed som arkitekter og indretningsarkitekter. Vi har fx lige lavet en løsning med integrerede døre i køkkenet, så dét, der ligner en køkkenlåge i fuld højde, i virkeligheden er en dør til et bagvedliggende rum. På den måde er det nemt at integrere køkkenet med resten af boligen. Vi kalder os måske nok et køkkenfirma, men ofte involverer vores projekter hele boligen – og så er køkkenet en del af den totale løsning”, forklarer Lene Halse Hornemann. 

Tendens: naturmaterialer
Men hvordan ser disse nye luksuskøkkener så ud? Ifølge den passionerede indretningsarkitekt er der flere tendenser i øjeblikket, og helt overordnet set er det naturmaterialer, der er populære – sortoxideret stål, bruneret messing, glødestål, brasiliansk quarzite-sten, italiensk marmor og røget eg er blandt favoritterne, ligesom også eksotiske træsorter som wengé og mahogni er på vej frem.

“Når det gælder træoverflader er Multiform særdeles stærke til at fremstille gennemgående finér, så man får et virkelig smukt resultat. Et køkken skal jo ikke kun opfylde en funktion, det skal også være et stykke brugskunst, der beriger indretningen og spiller sammen med husets arkitektur. Når jeg hjælper mine kunder, forsøger jeg at skabe rummet i rummet. Det handler om stemning. Og ikke mindst om skønhed”, siger Lene Halse Hornemann, der gerne deler ud af sine egne erfaringer – -hun har boet i 18 forskellige huse gennem voksenlivet – og totalrenoveret dem alle. 

Quarzite er en ny natursten, der vinder frem i køkkenindretningen. Den er mere hårdfør end granit og marmor – og har et vildere farvespil.

 – og tre opvaskemaskiner
Men funktionaliteten er tilsyneladende også vigtig for multiforms kunder, for mange køkkener indrettes med kæmpekøleskabe – der ikke må forveksles med de amerikanerkøleskabe, der var meget moderne for 10 år siden, forklarer Lene Halse Hornemann:

“De færreste har brug for en stor fryser i dag, for man vil have friske råvarer, og så skal der til gengæld være god plads i køleskabet. I det hele taget er hvidevarerne blevet større, flere og mere avancerede. Der er fx vandhaner med danskvand og emhætter integreret i bordpladen. Mange steder indretter vi to køkkenvaske, så der er mere arbejdsplads. Og hjemme hos mig selv har vi fx tre opvaskemaskiner – og hvorfor ikke? Det gør det nemt og hurtigt at rydde af efter en stor middag”.

Multiform Copenhagen kan stå for hele processen, fra ideer og skitser, omkring ombygning og indretning og har professionelle snedkere til montering af køkken. Selve køkkenerne koster typisk mellem 300.000 og op til 1 mio. kr. 

Se mere på

www.multiform.dk