Fra bar mark til succesfuld vækstvirksomhed

0
409

Skridtet fra velbetalt bankdirektør til selvstændig vækstiværksætter er stort. Meget stort. Men for Helle Kvist Ilskjær var skridtet helt naturligt.

“Jeg kan godt lide at bygge ting op fra bunden. Kunne se tilbage og tænke ’Det var mig, der fik det til at ske’,” fortæller Helle Kvist Ilskjær, der forlod Lån & Spar Bank for i 2016 at starte egen virksomhed under navnet Optimizor ApS, som yder rådgivning og praktisk hjælp inden for topledelse og økonomi – herunder bogføring, revision og regnskab.

Tilbyder kunderne stordriftsfordele
Ved udelukkende at fokusere på digitale arbejdsgange inden for bogføring, revision og regnskab er Optimizor i stand til at tilbyde virksomhedens kunder, der kommer fra en lang række forskellige grene af dansk erhvervsliv, de stordriftsfordele, som en mindre håndværksvirksomhed måske kan have vanskeligt ved at opnå.

”Optimizor modtager kundernes bilag, helst digitalt, hvor vores medarbejdere sørger for at bogføre og hjælpe med at løse de mangeartede spørgsmål, der kan opstå i løbet af en almindelig arbejdsdag. Vi tilbyder at løse alle administrative opgaver, herunder også kunder, som har behov for at vi kommer ud til dem med en medarbejder, der indgår på linje med virksomhedens øvrige medarbejdere. Ligesom vi hjælper med ledelsessparring, fx implementering af strategier og håndtering af de tungere finansielle udfordringer – eller løser interne problemer som mediator. Her giver mine mange år i banksektoren mig virkelig god hjælp, der kommer kunderne til gavn”, fortæller Helle Kvist Ilskjær og tilføjer om sit skridt fra bankdirektør til selvstændig erhvervsdrivende:

”En af årsagerne til mit skift til selvstændig, er at jeg nu kan fungere helt nede fra græshøjde, men også kan arbejde helt op på bestyrelsesniveau. En kombination, jeg holder meget af på grund af det store overblik det giver”.

Vi tilbyder at løse alle administrative opgaver, herunder også kunder, som har behov for at vi kommer ud til dem med en medarbejder, der indgår på linje med virksomhedens øvrige medarbejdere.

Erfaren kvinde er god at gæste
Denne mindre omskrivning af et kendt ordsprog er ganske kendetegnende for Helle Kvist Ilskjær, og det er nok også årsagen til, at hendes virksomhed på forholdsvis kort tid har opnået stor succes, hvor nye kunder ofte kommer til på anbefaling fra eksisterende.

Således også Tvis Køkkener i Hillerød, hvor ejer og direktør Erling Sangill i starten af indeværende år kontaktede Optimizor på anbefaling af sin revisor, idet han dels havde behov for praktisk hjælp til virksomhedens bogføring og regnskab, dels regelmæssigt havde behov for ledelsessparring.

”Vi havde gennem længere tid haft en freelance bogholder, der fik et godt tilbud om at blive ansat et andet sted, så jeg stod med et akut problem, som jeg talte med min revisor om. Og han anbefalede Helle Kvist Ilskjær og Optimizor. Vi indgik en aftale – og det har vist sig at være en rigtig god beslutning. Vi har fået meget fint styr på vores regnskab, og vi har haft et rigtig godt samarbejde fra dag ét. Nu bliver jeg regelmæssigt opdateret på, hvordan vores regnskabsmæssige situation ser ud; noget jeg manglede ”i gamle dage” før Optimizor. Ganske vist skal jeg beskæftige mig med at sælge køkkener, men jeg skal også have et godt indblik i, hvordan økonomien ser ud”, fortæller Erling Sangill afslutningsvis.

Læs mere på 

optimizor.dk