Vejen til mere kønsbalanceret ledelse, er lige til – invester, forfrem og inkluder

0
332
Målet med lederprogrammerne er ganske enkelt; at få flere kvinder til at nå til tops i de danske virksomheder, og samtidig sørge for at de er klædt på til alle de nye udfordringer.

”Det er faktisk ikke så kompliceret. Mit råd er at starte med at gøre meget mere for at fastholde, uddanne og forfremme de mange dygtige kvinder, man allerede har i virksomheden, ellers når man aldrig i mål,” siger Tine Arentsen Willumsen, som er grundlægger af Above & Beyond Group, en virksomhed, der har specialiseret sig i løsninger indenfor diversitet og inklusion.

Hun har over de sidste 5 år skabt Above & Beyond Academy og med internationale top professorer udviklet en vifte af innovative lederprogrammer, med specielt fokus på at uddanne flere kvindelige ledertalenter i erhvervslivet. Resultaterne taler for sig selv, da over halvdelen af de kvindelige deltagere typisk bliver forfremmet indenfor blot 12 måneder efter uddannelserne. Store virksomheder såsom f.eks. Tryg, Radiometer, PwC, Chr Hansen, Udenrigsministeriet og Maersk Tankers benytter alle de tvær-industrielle lederprogrammer.

“Above & Beyond’s Advanced Leadership program er et unikt og skræddersyet program. Vi har været med helt siden begyndelsen, og vi kan se at vores kvindelige talenter, der har deltaget i programmet, har fået mange brugbare og unikke værktøj med derfra, og at det har givet dem et skud i deres karriere.” siger Christian Østergaard, Partner & Head of Human Capital, PwC.

Målet med programmerne er ganske enkelt; at få flere kvinder til at nå til tops i de danske virksomheder, og samtidig sørge for at de er klædt på til alle de nye udfordringer vores tid bringer i form af digitalisering, global strategi, bæredygtighed, distanceledelse og agilitet. For det er nemlig ikke kvinderne der er problemet, det er blot talent-pipelinen der skal fixes.

“Alle ved at investerer og udvikler man ikke sine talenter, så afvikler man langsomt sin virksomhed. Vi hjælper high potential kvindelige talenter med at videreudvikle deres kompetencer så virksomhederne dermed udvikler deres forretning og konkurrenceparametre – for det er bevist at diversitet giver både bedre beslutninger og mere innovation” siger Tine Arentsen Willumsen.

Handling bag ordene
Mange virksomheder har fået øjnene op for Above & Beyond og de resultater, der kommer ud af programmerne, endda også virksomheder fra udlandet såsom Konekranes fra Finland og Swedbank fra Sverige har indledt et samarbejde, og hos f.eks. både Gorrissen Federspiel og PwC er mange af deres seneste kvindelige partnerforfremmelser blevet uddannet af Above & Beyond. 

Resultaterne opnås ifølge Tine Arentsen Willumsen i høj grad som følge af det stærke hold af undervisere, der er tilknyttet forløbene. De udvalgte fag er blandt andet baseret på ekspertise og research foretaget af McKinsey, og man har derudover indgået et samarbejde med Headspring, et joint-venture mellem Financial Times og IE Business School i Madrid, der giver Above & Beyond mulighed for at håndplukke mellem 550 internationalt anerkendte professorer, ledende eksperter og journalister. Det giver programmerne et helt unikt læringsmiljø for deltagerne, hvor udveksling af erfaringer og ledelsesudfordringer også er en vigtig del af forløbet.

På tværs af brancher
For Tine Arentsen Willumsen handler programmerne om andet og mere end forfremmelser. Det handler også om at give de kvindelige talenter er stærkt netværk af andre succesfulde og talentfulde kvinder. Et netværk, de kan spejle sig i og sparre med i deres professionelle liv.

“Kvinder har ofte ikke de samme netværk, simpelthen fordi der er så få kvinder i topledelserne. For mænd er disse netværk naturlige, og de har altid fandtes, men for de kvinder, der bryder igennem i disse år, skal de skabes. Det vil vi meget gerne hjælpe dem med.” siger Tine Arentsen Willumsen.

Samtidig ser hun en vigtigt pointe i det faktum, at alle programmerne er cross-industry, hvor deltagerne lærer sammen med de bedste fra andre brancher og industrier, end deres egen.

“Det er vigtigt for alle ledere, at de har et bredt netværk i andre brancher. Samtidig er det inspirerende at se, hvordan ens egne daglige udfordringer bliver tacklet i andre industrier. Det er en fantastisk måde at lære endnu mere på.” siger Tine Arentsen Willumsen.

Fakta om Above & Beyond Group

Above & Beyond Group er et internationalt konsulenthus specialiseret inden for diversitet og inklusion.

Virksomheden ejer også Above & Beyond Academy, der tilbyder skræddersyede ledelsesuddannelser med professorer fra de største universiteter i verden.

Deltagerne på programmerne kommer typisk fra landet førende virksomheder, og de udvalgte talenter drager stor fordel af at lære af hinandens industrier og erfaringer.

Samtlige uddannelser har et stort fokus på agilitet, digitalisering og bæredygtighed, samt hvad det kræver at være en inkluderende leder.

Above & Beyond er ydermere grundlægger af The Diversity Council og står også bag The Womenomics Nordic Business Conference.

Læs mere her

www.above-and-beyond.eu