Netværk der skaber værdi i erhvervslivet

0
300
Jonatan Åge Persson, der er Group CEO hos EGN

Netværk skal gøre medlemmerne mere kvalificerede til deres arbejde, så de skaber værdi ude i virksomhederne. Hos EGN, der er et globalt netværk med 14.000 medlemmer, sætter de en ære i at matche lederne, så de bliver hjulpet og udfordret på både det personlige lederskab og fagligheden i små skræddersyede grupper.

Netværk skal give værdi for medlemmerne, så de bliver dygtigere til deres arbejde og skaber værdi for virksomhederne

Hos EGN rekrutterer de medlemmerne, så de kommer i håndplukkede ”peer groups” på ca. tyve deltagere, der matcher hinandens udfordringer og erfaringsgrundlag. Netværksgruppen, der har en erfaren netværksleder ved roret, er naturligvis sammensat, så medlemmerne kan tale frit og fortroligt. Grupperne mødes typisk fem til seks gange om året, men kan komme i kontakt med hinanden 24/7 via det digitale ”Medlemsunivers”.

”Netværk skal give værdi for medlemmerne, så de bliver dygtigere til deres arbejde og skaber værdi for virksomhederne. Hos EGN har vi fokus på, at netværket skal have et dybt fagligt perspektiv, så det giver professionelt udbytte for medlemmerne. Vi er ikke et netværk, hvor det eneste udbytte er visitkortuddeling, tværtimod,” siger Jonatan Åge Persson, der er Group CEO hos EGN, der siden 1992 har drevet netværksgrupper for erhvervslivet. 

Hos EGN har de en stribe forskellige grupper lige fra unge talenter til bestyrelsesformænd. Udviklingen på karrierestigen afspejles i netværket. Bliver en salgschef administrende direktør i en virksomhed, så er det en helt naturlig proces at flytte netværksgruppe undervejs.

Netværket afspejler erhvervslivet
Modsat et kursus om ledelse, der varer en weekend eller toårige skoleforløb, så har netværket hele tiden hånden på kogepladen, og sætter fokus på hvad der optager erhvervslivet her og nu. Det er en kontinuerlig praksis-efteruddannelse, med den enkelte deltagers egne udfordringer og muligheder på agendaen.

På et netværksmøde i en gruppe af salgschefer fra forskellige brancher, præsenterede en nyansat salgschef den plan, han ville udrulle hos sin nye arbejdsplads. De 16 andre medlemmer kom med input og sparring til salgsplanen baseret på deres faglighed og personlige erfaringer. Den nyansatte salgschef gik fra mødet fyldt med aktuelle ideer til at gøre handleplanen endnu stærkere.

Flere hundrede års erfaring tilgængelig
”Den uforudsigelighed, der præger virksomhederne og markederne i dag, stiller store krav til fleksibilitet i lederrollen med stort fokus på tilpasningsevne og selvledelse. Det har gjort behovet for at sparre med relevante mere udtalt end nogensinde før,” siger Jonatan Åge Persson, der under COVID-19 har oplevet en tilstrømning af medlemmer.

Dagsordenen i erhvervslivet bliver sat af dem, som skaber resultaterne. Lederen kan ikke blot sætte sig for bordenden og uddelegere opgaverne. En dygtig leder har indblik i adfærden og også i kulturen – både den arbejdsmiljømæssige, men også den menneskelige på arbejdspladsen. 

Ved at forstå adfærden og kulturen kan lederen navigere og skabe den fleksibilitet, som er altafgørende i en moderne virksomhed. Fremtidens leder skal kende sit eget personlige lederskab for at forstå måden, han/hun leder på i en virkelighed, hvor forholdene skifter.

”Styrken i en faglig netværksgruppe er, at deltagerne tilsammen har flere hundrede års erfaring til rådighed døgnet rundt, så de kan håndtere den foranderlighed, erhvervslivet er underlagt,” fortæller Jonatan Åge Persson.

Adgang til 14.000 medlemmers viden
Ud over den enkelte netværksgruppe får medlemmer også adgang til Medlemsuniverset, der er en digital platform for EGNs 14.000 medlemmer fordelt på 14 lande.

Siden 1992 har EGN tilbudt skræddersyede netværksgrupper for ledere og specialister. Hvad der startede som én mands vision, er i dag et globalt netværk med 14.000 medlemmer fordelt over 14 lande, der tilsammen repræsenterer mere end 8.000 virksomheder og faggrupper. 

Læs meget mere og find inspiration på 

www.egn.dk