Julegaver der varmer og glæder

0
307

Et besøg hos Danmarks ældste tebutik – A.C. Perch’s Thehandel – er en sanselig oplevelse. Og så kan du både købe gaver af alle slags, og tage en afslappende tepause i midt i juleshoppingen.

Det er ingen hemmelighed, at en del handel i år er flyttet fra de fysiske butikker og over på nettet. Men nogen gange er der bare ekstra god grund til at gå i en rigtig butik, i stedet for at sidde foran skærmen – ikke mindst her op til jul.

Besøger du A.C. Perch’s Thehandel i Københavns centrum kan du fx opleve at blive overvældet af duftindtryk og klassisk julestemning i den næsten 200 år gamle butik, hvor indretningen med lædertapeter, træreoler og messingdåser vidner om, hvordan der så ud ved åbningen i 1835.

I TeaRoomet på 1. sal kan du få alt fra en enkelt kop te, til det den store high tea med sandwiches, scones og kager.

Julen hos Perchs
Butikken ligger som en lille sansemættet oase i Kronprinsensgade i hjertet af det vinterkolde København, og den drives af familien Hincheldey, der fører tetraditionerne videre på 5. generation.

Her gør man en dyd ud af at sætte teen og dens tilbehør i centrum, så her er hverken kraftigtduftende kaffe, kakao eller krydderier, der kan spolere de delikate teer. Til gengæld finder du et udsøgt udvalg af bl.a. ingefærkiks, marmelade, tekopper, kander og dåser – perfekt til mandelgaver, raflegaver, værtindegaver eller kalendergaver. 

“Vi er tespecialister og sætter en ære i rådgive og formidle vores viden om te videre. Netop nu har vi pyntet op til klassisk jul og glæder os til at hjælpe med at sprede julestemning”, forklarer Christian Hincheldey. Sammen med sin søster, Stine Hincheldey Alwen, driver han både den originale butik i Kronprinsensgade i København og dets tilhørende TeaRoom samt butikker i Aarhus, Oslo og Københavns Lufthavn.

I Kronprinsensgade åbner man desuden en pop up shop op til jul, så der er mere plads til at handle på.

High tea i Perch’s TeaRoom
Trænger du til at få varmen og sidde ned i ro og mag med lidt lækkert, kan et besøg i TeaRoomet på 1. sal anbefales. Her kan du smage på de hundredvis af forskellige teer fra bl.a. Indien, Kina, Japan og Taiwan – eller springe ud i en ægte high tea med sandwiches, scones og kager. Bare husk at bestille bord.

Se meget mere på

www.perchs.dk