Introduktion: Må julefreden for alvor sænke sig

0
345

Af Christina Wex

Det bliver en anderledes jul i år, det har vi for længst indset. Julefrokoster og store fester er udsat til næste år, men det behøver julen på ingen måde at blive ringere af. 

Måske er der netop i år endnu større grund til at have øje for det, der virkelig tæller; det tætte samvær med de nærmeste, lange dovne dage derhjemme med tid til refleksion og afslapning. Tid til at læse bøger, se gode film, lytte til musik – og til at føre alle de samtaler, som vi ikke når i hverdagen. Ganske enkelt tid til at være nærværende og til stede – og tid er i sidste ende den største gave, vi kan give hinanden.

Måske er dette i virkeligheden den ægte ’børnenes jul,’ hvor der er skruet ned for aktiviteter og forventninger og op for samværet. Det giver rig anledning til at dyrke juletidens mange hyggelige traditioner uden at det skal presses ind i en hektisk julemåned. 

Og bliver man træt af at være derhjemme, så venter naturen lige uden for døren og inviterer på lange gåture, der nærer både krop og sjæl i alle aldre. 

Mange juletraditioner handler om mad og drikke, og måske får du netop i år lyst til at tilbringe mere tid i køkkenet, lave din egen gløgg, bage julens småkager og kræse ekstra om julefrokosten. Her i bladet får du inspiration til lidt af det hele og gode opskrifter på blandt andet gløgg og peberkager. Du får også gode bud på julegaver, og den gave, der glæder allermest, er uden tvivl den, hvor man kan mærke, at giveren har gjort sig umage med at finde noget, der rammer en lige i hjertet. 

Heldigvis er der i juletiden stadig mulighed for at gå ud at spise og dyrke kulturlivet. En tur i biografen eller i teatret giver altid stof til eftertanke. Således kan du her i bladet læse om Teater Republiques opsætning af en Bertolt Brecht-klassiker, der er skrevet under Anden Verdenskrig, men hvis tema om krig, kærlighed og grådighed er mindst lige så aktuelt i dag og måske netop i en juletid, hvor vi har godt at blive mindet om, at det ikke er uden grund, vi kalder julen for hjerternes fest. 

Rigtig glædelig jul.

Læs udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Livsstil Jul med Femina