Verdens, måske, mest bæredygtige sofa

0
353

Verdens, måske, mest bæredygtige sofa lanceres til sommer af danske Bolia, der arbejder henimod at få den Cradle to Cradle-certificeret – som de første i verden.

Vores bæredygtige
filosofi er “timeless
over trendy”

Der er mange sider af begrebet bæredygtighed, når man taler om møbler – hvilke materialer anvendes? Under hvilke forhold fremstilles møblerne? Hvor langt skal de transporteres? Og hvor mange år kan de holde?

Hvis man vil hele vejen rundt, er man næsten nødt til at lægge en større strategi, og det er netop, hvad den danske designvirksomhed Bolia gjorde for et par år siden, forklarer PR-chef Camilla Kallehauge Møller:

“I princippet har vi altid arbejdet med kvalitet og omtanke i alle dele af produktionen og designet, men lige nu er vi næsten igennem en treårig rejse med nogle helt konkrete, bæredygtige tiltag. Det betyder, at vi tænker bæredygtighed ind fra a til z, sådan at vi ikke føder et eneste nyt design, der ikke har en bæredygtig grundpille”.

Sofaen, der kan leve for evigt
Helt konkret anvender man derfor materialer som FSC-certificeret træ, økotex bomuld, uld og læder. Og så GS-tester man designs for at sikre, at de kan holde i mange år. Den internationale GS-mærkning er din garanti for omfattende kvalitetstests, hvad angår styrke og holdbarhed, sikkerhed, farlige kemikalier og det enkelte designs stabilitet. “Vores interne motto er ‘Timeless over trendy’, for vi tror virkelig på, at designs der holder længe, er den mest bæredygtige og langsigtede løsning”.

Et andet tydeligt eksempel på, hvor dybt de bæredygtige principper stikker i Bolias DNA, er den nye sofa Recover, der lanceres til august. Det bliver Bolias mest bæredygtige sofa til dato, og ambitionen er at få den Cradle to Cradle-certificeret som den første sofa i verden.

Kommunikationschef Camilla Kallehauge Møller.

Recover skabes i samarbejde med designteamet Glismand & Rüdiger, og der anvendes bl.a. FSC-træ, restskum fra en dansk møbelfabrik samt polster lavet af 98% genbrugsflasker, der kan skiftes ud generation efter generation – deraf navnet Recover.

“Cradle to Cradle er den sværeste certificering at opnå, men vi satser benhårdt på at opnå den. Det er også et godt eksempel på, hvor langt man kan komme, uden at gå på kompromis med æstetik og design. For selvom Recover sofaen er et slags bæredygtighedseksperiment, er den i princippet også bare en helt almindelig, smuk designsofa, der blender fint ind i resten af den naturlige, skandinaviske kollektion”, siger Camilla Kallehauge Møller.

Se mere på

www.bolia.com