Fleksibel møbelklassiker fra Skovby

0
383

Efter snart 20 år på markedet er Skovby Møbelfabriks ikoniske spisebord #33 mere populært end nogensinde før. Hemmeligheden er det unikke udvidelsessystem.

Bordet er designet af arkitekt Per Hånsbæk, som er kendt for sin evne til at pakke innovative funktioner ind i æstetiske, tidløse designs

Når man første gang ser spisebord #33 fra Skovby Møbelfabrik, kan det være svært at gennemskue, at det gemmer på en hemmelighed.

Det fremstår meget helstøbt i en smuk træfinish og et afdæmpet skandinavisk udtryk. De fleste bemærker blot det unikke design, hvor man har droppet de traditionelle ben til fordel for en sokkel i midten.

Men netop soklen er ikke helt, hvad den syner: Indeni ligger nemlig tre udtræksplader gemt væk, men klar til brug, hvis du får behov for mere plads. Under bordpladen ligger en drejeskive, som får bordpladen til at dele sig i tre og afslører de skjulte tillægsplader, som med et let tryk popper op og foldes ud. Med et snuptag kan du dermed nemt skabe ekstra plads fra 6 til 9 personer.

Det kompakte bord har god plads til 6 personer – men kan lynhurtigt udvides, så der kan sidde 9 personer. 

20 år – og mere aktuelt end nogensinde
Modellen hed oprindeligt #32 og blev designet i vinteren 2000 af arkitekt Per Hånsbæk, som er kendt for sin evne til at pakke innovative funktioner ind i æstetiske, tidløse designs. En kombination som efterhånden også er blevet et varemærke for Skovby Møbelfabrik.

I 2016 blev bordets design opdateret, hvorefter det fik navnet #33. Det var især soklen, der blev redesignet, så den nu har en let konisk form bestående af seks sammenbyggede elementer.

Det nye design understøtter bedre bordets enkle geometriske form og gør bordet til et perfekt match til moderne, minimalistiske hjem, hvor funktionalitet er i højsædet. Med årene er det da også blevet en af Skovbys absolutte signatur-modeller.

Snedkermøbler siden 1933
Ligesom alle de andre møbler fra Skovby Møbelfabrik produceres det i den lille by Skovby mellem Aarhus og Silkeborg, hvor Skovby Møbelfabrik siden 1933 har fremstillet træmøbler til kræsne kunder i ind- og udland. I dag er det tredje generation af familiefirmaet, Preben og Jørgen Rasmussen, der driver fabrikken.

Du kan også opleve Skovby Møbelfabrik og spisebord #33 på
3 Days of Design, der løber af stablen den 14.-16. maj i København. 

Se mere og find din nærmeste forhandler på

www.skovby.dk