Incyte står foran ekspansion i Norden

0
493
”I Norden forventer vi i de kommende år at gå fra 11 til 19 medarbejdere, primært fordi vi får brug for flere kræfter til kommercielle opgaver og håndtering af market acces-spørgsmål,” siger Incytes general manager i Norden Erik Fromm.

Med indlicensering og flere nye egne produkter på vej satser det forskningstunge amerikanske biotekselskab Incytes nordiske afdeling på at mangedoble sin produktportefølje inden for onkologi og hæmatologi de kommende år.

At have så bred en pipeline som så lille et firma inden for onkologi/hæmatologi er nærmest unikt og noget, vi er meget stolte af. Det viser, at vores forskningsmodel fungerer

Om alt går vel, mangedobler biotekselskabet Incyte inden for de kommende år sin portefølje af godkendte produkter i Europa inden for onkologi og hæmatologi.

”Fra ét godkendt produkt i dag til forhåbentlig fem-seks godkendte produkter i 2022. Det er en femdobling af vores produktsortiment, så vi står foran en ny ekspansiv fase, der vil føre til en enorm forandring af vores organisation. I Norden forventer vi i de kommende år at gå fra 11 til 19 medarbejdere, primært fordi vi får brug for flere kræfter til kommercielle opgaver og håndtering af market acces-spørgsmål,” siger Incytes general manager i Norden Erik Fromm.

Kendt for ruxolitinib
Det amerikanske biotekselskab, som kom til Europa i 2016 ved at overtage amerikanske Ariads europæiske forretning, har i Norden fået godkendt præparatet Iclusig, som anvendes inden for visse maligne blodsygdomme som leukæmi.

Globalt er Incyte mest kendt for at have udviklet blodcancerpræparatet ruxolitinib, som anvendes til behandling af patienter med den sjældne form for blodkræft myelofibrose.
I USA sælger Incyte selv ruxolitinib under navnet Jakafi, mens lægemidlet i resten af verden er udlicenseret til Novartis, der sælger det under navnet Jakavi.

Geninvestering i ny forskning
Blandt de nye produkter, som Incyte arbejder på at føre frem til markeder, er et indlicenseret produkt, som i sommer blev godkendt i USA, og som nu behandles af den europæisk lægemiddelmyndighed for godkendelse i Europa. Incyte håber, det sker i Q2 2021. Incytes pipeline tæller 20 forskellige substanser i forskellige udviklingsfaser, der adresserer diverse tumorformer.

”At have så bred en pipeline som så lille et firma inden for onkologi/hæmatologi er nærmest unikt og noget, vi er meget stolte af. Det viser, at vores forskningsmodel fungerer,” siger Erik Fromm.

Ruxolitinib har været en bestseller for Incyte og har muliggjort både indlicensering og mange egne nye projekter.

”I Incyte geninvesterer vi en meget stor del af vores overskud i ny forskning og udvikling. I 2019 drejede det sig om 53 procent, hvor normen blandt de største i branchen er 15-20 procent,” siger Erik Fromm.

Følg videnskaben
Videnskaben er Incytes omdrejningspunkt. Mere end halvdelen af biotekselskabets 1.500 medarbejdere globalt er ansat i stillinger, der har direkte med forskning og udvikling at gøre.

’Follow the science,’ lyder mottoet, der gennemsyrer Incyte’s organisation – lige fra forskningslaboratorierne i hovedkvarteret i Wilmington, Delaware, USA, til datterselskabet i Norden, hvor General Manager Erik Fromm og hans medarbejdere står for salg og klinisk forskning af virksomhedens produkter i samarbejde med sygehuse.

Hos Incyte samarbejder lægemiddelkemikere og biologer tæt fra et meget tidligt stadie, hvilket ifølge Erik Fromm er med til at gøre processen hurtigere end mange andre steder.

”Vi er i det hele taget meget agile og fleksible, selv om vi er i en meget reguleret industri. Fordi vi ikke er så store og ikke skal involvere mange mennesker, har vi flere gange vist, at vi kan få forskningsprotokoller på plads meget hurtigt, hvis der er noget, vi ønsker at studere.”

Støtter hæmatologisk forskning
I Norden støtter Incyte forskning inden for hæmatologi gennem The Incyte Grant for Hæmatologisk Forskning, der har som mål at stimulere interessen for forskning på området og tilskynde unge klinikere og forskere til at deltage i den videnskabelige udvikling.

Finansieringen består af et tilskud på op mod 20.000 USD, som bliver uddelt en gang årligt. Prækliniske og kliniske projekter inden for malign hæmatologi er berettigede, herunder især projekter med fokus på Philadelphia kromosom positive sygdomme.

Støtteberettigede ansøgere til stipendiet er forskere, der er aktive i en nordisk forskningsenhed og udfører forskning, der primært foregår i Norden. Der er ansøgningsfrist 1. oktober 2020.

Incyte er en global biofarmaceutisk virksomhed grundlagt i 2002 i Wilmington, Delaware, USA, af forskere i immunologi.

I dag har Incyte mere end 1.500 medarbejdere, hvoraf mere end halvdelen er beskæftiget direkte med forskning og udvikling (R&D).

Ligeledes geninvesterede Incyte 53 procent af sit overskud i R&D.

250 af medarbejderne er placeret i Europa.

I dag er Incyte specialiseret i præparater til onkologien og hæmatologien. Pipeline tæller aktuelt 20 substanser mod mere end 25 forskellige tumor-former.

Se mere på

www.incyte.com