Få adgang til avanceret teknologi

0
208
Hos Bioneer tilbyder de en bred tværfaglig palette af services indenfor Life Science, så virksomhederne kan få løst mange forskellige prækliniske projekter samme sted.

GTS-virksomheden Bioneer er sat i verden for at hjælpe farmaceutiske, bioteknologiske og medicotekniske virksomheder med at accelerere lægemidlers og medicoprodukters vej til markedet. Det biologiske powerhouse tilbyder højteknologisk rådgivning og avancerede teknologiske services.

Vi råder over avanceret teknologi, og tilbyder kvalificeret rådgivning på tværs af forskningsområder, så virksomhederne får det bedst mulige beslutningsgrundlag for at indlede kliniske forsøg

Det tager omkring 10-15 år at udvikle et lægemiddel, og den rejse kan koste mellem en og to milliarder dollars. Derfor er det helt afgørende for især de små og mellemstore virksomheder at have adgang til det mest avancerede udstyr og den nødvendige viden på tværs af faglige discipliner.

Alt samlet på et sted
Hos Bioneer tilbyder de en bred tværfaglig palette af services indenfor Life Science, så virksomhederne kan holde fokus på deres kerneopgaver og få løst mange forskellige prækliniske projekter samme sted.

”Vi står klar til at hjælpe både danske og udenlandske virksomheder. Vi råder over avanceret teknologi og tilbyder kvalificeret rådgivning på tværs af forskningsområder, så virksomhederne får det bedst mulige beslutningsgrundlag for at indlede kliniske forsøg,” siger Christian Clausen, der er forskningschef hos Bioneer, og han uddyber:

”Især de små og mellemstore virksomheder har brug for partnerskaber i udviklingen af lægemidler, så de kan skabe resultater og bruge data konstruktivt til fx at tiltrække investorer.”

Når det kommer til de mellemstore virksomheder, har de ofte brug for ekstra R&D ressourcer, og her træder Bioneer til både med ekspertviden og faciliteter.

”Vi leverer aldrig en hyldevare, men tager udgangspunkt i den enkelte virksomheds behov. Det sikrer den mest effektive sparring og de bedste resultater,” siger Christian Clausen.

Stærk tværfaglig vifte
Bioneer er ejet af Danmarks Tekniske Universitet og er også en af syv virksomheder, der har godkendelse fra Ministeriet for Uddannelse og Forskning til at yde Godkendt Teknologisk Service (GTS). Virksomheden har til huse i Hørsholm i DTU Science Park og har en afdeling på Københavns Universitet i København.

”Vi hjælper på tværs af rigtig mange discipliner, og vi kan udbyde større og mere komplekse løsninger til virksomheder, der typisk ikke selv har laboratoriefaciliteter og specialister at sparre med, når de udvikler en lægemiddelkandidat, og her kan vi hjælpe,” siger Christian Clausen, og han uddyber:

”Vi har en bred portefølje af specialiseret viden, udstyr og infrastruktur med den nødvendige tværfaglige bredde, der sikrer, at produkterne kommer hurtigt til markedet.”
Bioneer har fået markeret sig på det internationale landkort, for de senere år har store biotek- og farmavirksomheder lagt vejen forbi.

Immunterapien vinder frem
Et af de områder, hvor Bioneer har oplevet en stor interesse, er immunterapien, som gennem de senere år har vundet indpas med fokus på de individuelle medicinske behandlinger, der tager udgangspunkt i den enkelte patients sygdomstilstand. Bioneer assisterer fx med at udvikle laboratoriemodeller, hvor lægemiddelproducenterne kan teste forskellige scenarier i jagten på at finde den mest effektive behandling til sygdomme som kræft.

Bioneer arbejder også med at udvikle 3D print teknologi, der kan printe levende celler, som kan blive til små stykker væv, der kan indgå som modeller til at teste lægemidler i udvikling.

”Vi vil gerne være med til at sikre, at virksomhederne i branchen hurtigere kan udvikle deres produkter og processer, så den danske Life Science industri bliver styrket både nationalt og internationalt, og patienterne får den bedst mulige behandling,” siger Christian Clausen.

Bioneer geninvesterer deres overskud i ny teknologi og viden, da Bioneer er en almennyttig uafhængig not-for-profit virksomhed.

Læs mere på www.bioneer.dk

Bioneer er en af blot syv Godkendte Teknologiske Service (GTS) virksomheder. Virksomheden har omkring 50 medarbejdere; heraf 33 akademikere med uddannelser, der matcher Life Science industrien.

For mere information om tilgængelig infrastruktur:

https://www.teknologiskinfrastruktur.dk/bioneer/