My shop

0
414

I gamle dage var Fiolstræde fyldt med antikvariater. Over 20 at vælge imellem. I dag er Vangsgaards Antikvariat det eneste, der er tilbage. Men med sine omkring 900 m2 er butikken et sandt mekka for alle boginteresserede.

Ejer Søren Vangsgaard er 47 år, uddannet cand. mag i dansk, og han har siden, han var 25 år, arbejdet i antikvariater. Men som 29 årig fik han sin egen i Fiolstræde. Siden da er den kun vokset, og den er i dag den største i hele Nordeuropa og har omkring syv ansatte.

Hvad er det mest fantastiske ved at have et antikvariat?
Når man har så stor en kærlighed og passion for bøger, er det et drømmejob. Jeg møder nye bøger hver dag, og sælger bøger fra 20 kroner til måske 150.000 kroner. Ja, jeg har også solgt bøger til mange millioner. Men glæden ved bøger overskygger det hele.

Jeg elsker tanken om, at bøgerne har levet et liv og været ejet af andre og som kommer videre til nye mennesker. Jeg har bøger, der er over 500 år gamle, der lever i bedste velgående, for dengang kunne man lave bøger, der holdt.

Bøger er en historieformidling, som jeg er en del af, og jeg elsker både skattejagten i at finde den helt vildt unikke og specielle bog, men også at se folks glæde, når de for eksempel finder deres yndlingsbog som barn. Alle de minder som de frembringer.


Hvem køber bøger, originale fotos og kobberstik hos dig?
Man tror måske, det kun er ældre mænd, der kommer herind. Men her kommer alle typer også turister og opkøbere fra andre lande. Der er også en stigende tendens hos de unge, som der kommer flere og flere af.

De vil væk fra ”køb og smid ud livet” og er faktisk trætte af computere og tablets. Men selvfølgelig kommer der også den pensionerede professor, der hygger sig her. Jeg har også kunder, der kommer her hver dag. Ja, nogen er her i timevis.

Det er hyggeligt.
Jeg har også et forlag ved siden af, hvor jeg skriver rockbøger. En dag kom Robert Plant, tidligere sanger fra Led Zeppelin, ind i butikken og købte bogen, jeg har skrevet om dem.

Desværre var jeg der ikke den dag. Men han kom tilbage dagen efter med et signeret eksemplar til mig. Sådan noget kan jeg leve højt på længe.


Hvad kan man opleve ved at besøge din butik?
En butik udover det sædvanlige. Her er plads til alle. Du kan også få vurderet bøger, hvis du vil sælge dem. Du kan sætte dig ved vores pejs og læse, og du kan blive guidet på allerbedste vis, hvis der er noget, du vil vide.

Hvis du har lyst til at besøge butikken, så ligger den i Fiolstræde 34-36.