Dansk-italiensk passion for sko

0
530

Skobutikken Scarpas egne håndsyede sko forener dansk design og stolt italiensk skohåndværk.

Vi har nogle klassikere, og så har vi hver sæson nogle nye modeller, som er med på trenden, men med et skarpere twist.

I mere end 30 år har specialbutikken Scarpa i den hyggelige baggård på Amagertorv 14 solgt håndsyede italienske sko fra mærker som Bubetti, Moma og Ducanero.

Men derudover har butikken i de sidste fire år også selv designet sko, der fremstilles i hånden efter de gamle metoder på en familieejet skofabrik i den italienske region Le Marche.

Området er kendt for sine mange små, dedikerede skofabrikker. Her går passionen for skohåndværket generationer tilbage, og de lokale fagfolks viden om skind og garvning er enorm.

Klassisk og tidløst
I dag udgør Scarpas egne designs over halvdelen af butikkens sortiment.

”Vi elsker vores italienske mærker, der laver smukke sko, i deres egen stil og med deres eget særpræg. Derudover designer og producerer vi selv sko, som vi synes supplerer de italienske mærker godt og efterspørges af vores kunder her i butikken i København,” siger indehaver af Scarpa, Martin Reidar Andersen.

Indehaver Martin Reidar Andersen og hans kollega Stine Johanne Laursen designer Scarpas egne sko, der håndsyes i Italien.

Foreløbig har Scarpa på de fire år udsendt otte kollektioner med 20-25 modeller hver sæson i klassisk og tidløst dansk design, der holder lige så længe som skoene af de udsøgte kvalitetsmaterialer.

Modern classics
Scarpa kalder stilen i sine egne designs for ”modern classics”.

”Vi har nogle klassikere, og så har vi hver sæson nogle nye modeller, som er med på trenden, men med et skarpere twist. For eksempel har vi i den aktuelle sæson lavet en ret fed cowboystøvle, men uden pynt som tunge syninger, flammer og nitter, man normalt forbinder med cowboystøvler. Men faconen og hælen er der,” forklarer Martin Reidar Andersen.

Se Scarpas sko på

www.scarpa.dk