Internationalt samarbejde fra dansk fabrik

0
250

Hos den nordjyske elektronikproducent Seritronic har de stor succes med at kombinere deres egen produktion med produktion fra globale partnere.

Den nordjyske virksomhed, som er blandt nordens førende leverandører og producent af betjeningspaneler, som folietaststurer, touchpaneler, displays, kabinetter og mekatronikløsninger til den brede industri, har tredoblet bundlinjen.

Hemmeligheden ligger i, at virksomheden har stor succes med at kombinere egen produktion med større serieleverancer fra udvalgte partnere fra Asien.

– Gennem de sidste fire til fem år har vi arbejdet målrettet med at øge eksporten af vores produkter. Det er en langsigtet proces, men nu begynder vi for alvor at kunne se frugten af vores arbejde, siger Hans Henrik Pedersen, der er direktør hos Seritronic, som beskæftiger omkring 60 medarbejdere i nordjyske Støvring. Hans Henrik Pedersen uddyber:

– Vi har fundet vores niche, fordi der er stor forskel på ”blot” at være forhandler af produkterne til også at være producent.

Vi har fundet vores niche, fordi der er stor forskel på ”blot” at være forhandler af produkterne til også at være producent.

Udviklingen foregår i Danmark
Ved at producere i tæt samarbejde med partnere i Asien kan Seritronic opnå en meget højere grad af forædling, fordi processen foregår tæt på produkterne og slutkunderne. Det betyder også, at virksomheden kan tage komplekse og individuelle opgaver ind.

Ofte bliver prototyperne og de mindre seriestørrelser fremstillet på fabrikken i Danmark. Det er mest de større seriestørrelser og meget komplekse produktioner, der produceres hos udvalgte partnere i Asien.

Det er en stor fordel for kunderne at samarbejde med en producent, der også har muligheder for at hjemtage og kvalitetssikre produkter fra lavtlønsområder.

– Jeg har brugt meget tid gennem de sidste 16-17 år på at rejse rundt i Asien og finde de rigtige samarbejdspartnere, så vi kan sikre, at den kvalitet, vi står for herhjemme, også går igen i produkterne, fortæller Hans Henrik Pedersen.

Tæt på kunderne
Placeringen med fabrik i Danmark gør, at Seritronic er tæt på markedet og kunderne. Dette betyder, at vi derved bliver sparringspartnere med kunderne, hvilket er af stor betydning i valg af konstruktioner og materialer.

En af Seritronics store kunder havde førhen en direkte aftale med en producent i Asien, så det kan umiddelbart virke selvmodsigende, at virksomheden valgte at tilføje endnu et led til leveringsprocessen ved at vælge Seritronic som mellemled.

Samarbejdet sikrede ikke blot en garanti for høj kvalitet, men et stabilt forløb gennem hel forsyningskæden.

– Vi sikrer, at kunden får værdi i form at gennemarbejdede produkter, som vi kvalitetskontrollerer her i Danmark. Samtidig kan vi tilbyde at være en slags logistikhus for de europæiske kunder, som så betyder kortere leveringstider. Dette koncept oplever vi, kunderne finder enormt trygt, da både kort leveringstid og i aftalt kvalitet er en afgørende betydning for kunderne, siger Hans Henrik Pedersen.

Seritronics eksportandel udgør ca. 55% af omsætningen. Meget går til Sverige men også Tyskland, Benelux- landene samt lande i det tidligere Østeuropa er de primære eksportmarkeder.

Seritronic er en topmoderne virksomhed, der blev etableret i år 2000. 

Fundamentet i Seritronic er serigrafi kombineret med elektronik. Og det er i det krydsfelt, at produkterne bliver til. Seritronic producerer 100% kundetilpassede løsninger. 

Alt sammen sker i et tæt samspil mellem Seritronic A/S og kunden. 

Læs mere på seritronic.dk