Bliv IIoT pioner nu!

0
379

Tænk hvis produktionen kørte problemfrit. Hvis stilstand og nedetider hørte fortiden til. Og fremtiden kunne bruges på nye produkter og vækst. Med de intelligente systemer fra ifm electronic er det muligt for industrivirksomheder både at sikre og optimere produktionen.

Kurt Jakobsen, Smart Industry Manager hos ifm electronic

Løsningen er data. Et altoverskyggende issue, når det gælder digitalisering. For hvis data ikke er lig med gud, så er det i hvert fald lig med business, og det har aldrig været vigtigere og nemmere at indsamle data end det er i dag. Men det er ikke lige meget hvilke data! For som industrivirksomhed har man som udgangspunkt adgang til alle de data man ønsker fra sin produktion. Når man ønsker den og hvor man ønsker den.

Kunsten er imidlertid at udvælge lige netop den data der er relevant for ens virksomhed. For det gælder ikke blot om at opsamle en masse data. Det gælder om at opsamle valid data, som man kan tage de fornødne beslutninger ud fra. Og kun den rette indsigt i systemerne gør det muligt at tage de rette beslutninger, når det gælder områder som vedligeholdelses- og produktionskontrol. En indsigt man blandt andet kan opnå med den IO-Link udstyrede intelligente sensor fra ifm electrics.

Innovative systemer og fremtidens løsninger
”Takket være vores innovative og intelligente systemer, kan vi hjælpe industrivirksomheder både her og i udlandet, med at optimere deres processer. Det sker ved hjælp af en grundig monitorering og analyse af mængden af data helt ude ved den enkelte sensor på maskinerne,” forklarer Kurt Jakobsen, Smart Industry Manager hos ifm electronic.

ifm er en af verdens førende virksomheder indenfor automatiseringsteknologi. Grundlagt i 1969 efter opfindelsen af induktive sensorer til 220 V – og i dag mere end 50 år senere med en omfattende portefølje indenfor positions-, proces- og bevægelsessensorer til en lang række forskellige brancher verden over samt hele signal infrastrukturen, databehandling , dataanalyse og dataopbevaring. Således finder man ifms intelligente løsninger hos et bredt spekter af industrivirksomheder. Fra fødevareproducenter til den farmaceutiske industri.

Som specialist indenfor den åbne standard og teknologi IO-Link, har ifm electronic haft stor indflydelse på mange af tidens mest fremsynede automationsløsninger – netop fordi de har kunne sikre valid data helt ud i sidste led af produktionen. De har ganske enkelt været med til at sikre det sidste – og afgørende – stykke af digitaliseringen.
Det giver ifølge Kurt en enestående mulighed for industrien til at optimere deres processer, og sikre en intelligent produktion:

”Det giver virksomhederne brugbar data, som de kan arbejde med, og dermed også sikkerhed i produktionen. I stedet for at stå med en forventning om, at det hele kører som det skal, kan de nu være sikre på, at det gør det! Man kan med andre ord være sikker på sine processer, og risikerer ikke at producere 20 tons materiale under falske forudsætninger. Det skal vores sensorer og automationsløsninger nok sikre.”

Kom hurtigere fra OT og IT til IIoT
Omdrejningspunktet for det hele er ifm electronics digitale værktøjskasse, der rummer netop de løsninger der kan sikre en optimal digital opdatering ude i produktionsvirksomhederne.

”Med vores IIoT-ToolKit opnår man et hurtigere og konstant flow af informationer helt nede fra produktionsgulvet, OT (Operational technology) til den øverste etage, IT (Information technology) og videre til IIoT (Industrial Internet of Things), hvor der etableres forbindelse mellem installationer og maskiner. Jo hurtigere vi kommer fra OT til IT og videre til IIoT, jo mere valide data kan vi opsamle. Det kan være om maskinens tilstand, om der er behov for vedligeholdelse, mulighed for at øge produktionen med mere,” forklarer Kurt Jakobsen.

Dette sikrer merværdi i form af optimering af produktions- og vedligeholdelsesprocesser, øget ydeevne og effektivitet, færre omkostninger og endelig en klar konkurrencefordel og gode vækstmuligheder.

Der er således argumenter nok, for at åbne værktøjskassen og mange er allerede igang. Tag en snak med ifm om hvordan du kommer i gang? Hvordan gribes det an? Det kan i første omgang virke uoverskueligt og derfor er der også mange virksomheder, der i stedet vælger at starte ud med forskellige pilotprojekter. Ifm hjælper allerede i flere brancher fra farmaceutiske industri, fødevareindustrien, pakkehåndtering til entreprenørmaskiner. Ikke sjældent drives pilotprojekter af slutbrugere, der derved få en værdifuld viden om og et indgående kendskab til deres produktionsapparat, hvilket kan være en enorm fordel – ikke mindst hvis de på sigt ønsker at optimere yderligere.

Så start rejsen med ifm electronic og bliv IIoT pioner allerede i dag!