Nu er det blevet endnu lettere at lægge Klimagulv

0
319

Nye vendeplader med for-fræsede spor til varmeslangen fjerner støj og støv, når NOVOPAN Klimagulv af miljøvenlige spånplader skal monteres.

I en almindelig villa eller lejlighed er der
sparet tæt på en arbejdsdag i monteringen,
når sporene er fræset på forhånd

Med en ny type vendeplader med for-fræsede spor til varmeslangen har den store producent af spånplader til byggeriet, Kronospan, videreudviklet sit NOVOPAN Klimagulv, så det er blevet endnu nemmere at montere.

Tidligere skulle tømreren selv fræse sporene, når varmeslangen skulle vendes, og det var til gene for både kundens bygning og tømrerens eget arbejdsmiljø, forklarer tømrermester Svend Erik Sørensen, som har testet de nye vendeplader for Kronospan.

Slut med støj og larm
”Fræsning af spor støver og støjer utroligt meget. Det fine støv ligger i hele huset, hvilket blandt andet er problematisk, hvis der er nymalet. Hvis det drejer dig om en kontorbygning, kan man være nødt til at fræse i weekenden, fordi det larmer i hele huset. Det slipper man for nu, hvor sporene både i vendeplader og de almindelige plader er fræset ud på forhånd. De for-fræsede vendeplader er også en fordel under skråvægge, hvor der kan være mindre plads at arbejde på,” siger Svend Erik Sørensen.

De for-fræsede spor sikrer også, at varmeslangerne ligger korrekt og beskyttet i vendepladerne, så risikoen for skader er minimeret. En anden vigtig gevinst ved de nye vendeplader er tidsbesparelsen.

”I en almindelig villa eller lejlighed er der sparet tæt på en arbejdsdag i monteringen, når sporene er fræset på forhånd,” vurderer Svend Erik Sørensen, der har arbejdet med NOVOPAN Klimagulv i en lang årrække.

Nem gulvvarme
NOVOPAN Klimagulv benyttes både til opholdsrum og vådrum. Spånpladerne i Klimagulvet kommer med for-fræsede spor, hvori der monteres ”sømfri”, patenterede varmefordelingsplader, inden varmeslangerne placeres. NOVOPAN Klimagulv af spånplader gør det nemmere at etablere gulvvarme end med slanger støbt ned i beton.

”Hvis man du skal bygge etagebyggeri, skal du ikke have beton derop, og hvis du skal renovere et gammelt hus, kan du lægge Klimagulvet oven på et eksisterende betongulv,” forklarer key account manager i Kronospan, Per Nørgaard Mortensen.

Minimerer fejlkilder
Hidtil har kun de ligesporede spånplader i Klimagulvet haft for-fræsede spor til varmeslangerne, mens tømreren selv skulle fræse spor i vendepladerne, hvor slangen skal ledes retur. Udover at give et bedre arbejdsmiljø minimerer de nye vendeplader mulige fejlkilder.

En vendeplade er kun 30 cm dyb og lægges i begge ender af rummet før monteringen af de øvrige plader.

Et NOVOPAN Klimagulv egner sig godt til etablering af vandbåren varme med relativ lav fremløbstemperatur på eksempelvis 35 grader, når det kobles til en luft- eller jord-til-vand varmepumpe, der arbejder med lav temperatur.

Klimavenlige spånplader
Ikke bare bidrager NOVOPAN Klimagulv til et mindre energiforbrug i hjemmet – produktet er også i sig selv klimavenligt.

”Langt hovedparten af de råmaterialer, der bliver brugt til vores spånpladeprodukter, er genbrugstræ. Derfor kan produkterne både FSC- og Svanemærkes. Når du køber et nyt spånpladeprodukt fra os – som spånplade eller korpus i et køkken – benytter du genbrugte materialer, der ikke frigiver CO2,” forklarer Per Nørgaard Mortensen.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir – og en garanti for at dyr og planteliv beskyttes, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

Ligeledes er en stor del af Kronospans spånpladeproduktion PEFC-certificeret.
PEFC er verdens førende certificeringsprogram for bæredygtig skovdrift og har bl.a. til opgave at bevare skovene og fremme en ansvarlig anvendelse af tømmer.

Bred anvendelse
NOVOPAN spånplader bliver anvendt i stor udstrækning inden for møbel- og inventarindustrien til fremstilling af møbler, inventar og bordplader.

Nye former for overfladebehandling, bearbejdning og beslåning udvider til stadighed anvendelsesmulighederne, og nu har NOVOPAN selv bidraget til øget brug af miljøvenlige spånpladeprodukter med vendepladerne til NOVOPAN Klimagulv.

Kronospan/NOVOPAN indsamler sorteret affaldstræ og bruger det som råstof i sin produktion af spånplader til byggeri, møbel-, køkken- og træindustrien. På den måde genanvender Kronospan/NOVOPAN træaffaldet på en miljøansvarlig måde og undgår samtidig statsafgiften for afbrænding af affaldstræ – til gavn for både miljø og bundlinje.

www.kronospan-dk.dk