Mandag er et mindset. Mulighedernes holdeplads. Dagen, skabt for vindere. Mange har bare glemt det. I stedet er der gået sport i at hade mandagen, og det er synd, for mandagen har det største potentiale.
Mandagen er en rigtig “starter-dag” på samme måde, som søndagen er en “slutter-dag”. Du kender måske ‘smonday’, som er øjeblikket, hvor søndagen holder op med at føles som søndag, og frygten for mandag sætter ind. Der, hvor det giver et gib i kroppen. Tiden er inde. Men hvad har mandag egentlig gjort?
Vi er fælles om at hade mandag.
Vi dyrker hadet og poster citater på SoMe. Vi møder ind til sure blikke, kedelig maskinkaffe og sager, der skal overstås, så vi kan komme hjem og skifte slips og læderrem ud med tøfler og knæslidte joggins hurtigere, end du kan stave til FYRAFTEN.
Men hvad ville der ske, hvis du tog hele dig selv med på arbejde og indså, at du skal trives hele dagen for at fungere? Hvis du fandt smilet frem og gav de gode mandags-vibe videre. Hvis du gik forrest for en holdningsændring og stillede krav om et federe liv på jobbet. Viste børnene at positivitet betaler sig. Det ville en ægte rebel gøre.
Heldigvis sker der et kæmpe holdningsskred i disse år, og flere virksomheder bliver opmærksomme på, at de skal tænke mennesker først for at vækste. Der gøres op med begrebet ‘at yde, før man kan nyde’, for det viser sig sørme, at man med fordel kan gøre begge dele samtidig.
Mærk tilknytning
Velfungerende kontormiljøer er vigtigere end nogensinde, for det er hér, firmaets DNA og visioner sprøjtes ind under huden på hele den brogede stab, så man sikrer, at alle løber i samme retning og mærker tilknytningen til deres arbejdsplads kraftigere end blot en paycheck.
Jo mere digitaliseret verden bliver, jo vigtigere er det, at vores velbefindende kommer først. Kontoret bliver derfor et åndehul, når det meste foregår digitalt og remote.
Teknologi kan ikke skabe en kultur, men den kan forbedre den via menneskelig produktivitet og positivitet. Det er en asset for virksomhederne at varetage medarbejdernes interesser, for det tiltrækker dygtige folk, som vægter frihed og god energi højt og de rykker videre, hvis de ikke kan identificere sig med den kultur, de møder. Så der er håb for ugens første dag. Det lader til at mandagshadet er ved at uddø.
De næste generationer er fløjtende ligeglade med, hvilken dag det er, for de gør krav på konstant trivsel og respekt – alle ugens syv dage.
God læselyst!
Læs udgivelsen i sin helhed elektronisk: