Yacht life

0
325

Var det noget med en specialbygget yacht at sejle rundt i til sommer? Italienske Ferretti Groups nye Custom Line 106 er en perle af et skib til dig, der har midlerne til et liv i den ypperste luksus.

Det ultimative tegn på, at man er ved muffen må være at have sin egen luksusyacht. For det første er den dyr at anskaffe sig. For det andet er den dyr at holde flydende. Og for det tredje er den dyr at sejle rundt i med sin obligatoriske besætning og store brændstofforbrug.

Men har man midlerne, er det søde liv til søs uovertruffent – især hvis man kan opholde sig på et skib som den nye Custom Line 106.

Skræddersyet til dig
Custom Line blev grundlagt i 1996 med en ambition om at bygge luksusyachter i glasfiber, og den målsætning har man opfyldt ved at sende foreløbig 250 skibe ud på verdenshavene. Custom Line er en del af den store Ferretti Group, der er verdensledende inden for design, konstruktion og salg af motorbåde og yachter, men det særlige ved Custom Line er, at alle yachter skræddersys efter den enkelte kundes behov.

Grunddesignet på den nye 106 er tegnet af Francesco Paszkowski Design Studio, der har skabt et smukt og slankt skib på knap 33 meter i længden og 7 meter i bredden. Det er forsynet med to store motorer, der giver kraft nok til at cruise med 20 knob og til en topfart på 23 knob. Med i pakken er også elektrohydraulisk stabiliserende finner, der gør det muligt at få skibet til at holde sin position, uafhængigt af vind og strøm.

Lev livet på dækket
Det bedste ved at have sin egen yacht må være at kunne smide sig på en liggestol og nyde udsigten, der langsomt glider forbi. På den nye model 106 får du hele 220 m2 udvendigt dæk – altså mere plads end i et typisk dansk parcelhus.

Et andet karakteristisk element ved denne yacht er det område foran, der er tænkt som din private solnedgangsstue – med fri udsigt over horisonten. Agter på skibet er der desuden indrettet en platform, hvorfra du kan nedsænke en mindre båd og en tremands jetski.

 Indvendigt er det som at sidde i et luksushotel – blot med skiftende udsigt gennem de store gulv til loft-vinduer.

Du er altid tæt på vandet
Da designstudiet i samarbejde med yacht-designer Margherita Casprini skulle tegne skibets interiør, valgte de en løsning, hvor lyset er i centrum. Derfor er der store gulv til loft-vinduer, der ikke blot oplyser rummet, men også giver dig en oplevelse af at være helt tæt på vandet, mens du spiser eller slænger dig i loungeområdet.

Spiseområdet er skabt til 10 personer, og det store opholdsrum har en åben plads på 40 m² og en frihøjde på over 2 m.

God plads under dæk
Under dæk er der ud over en stor privat kahyt bl.a. også et gæsteområde med fire store standardkahytter, alle med separate badeværelser.

Og så kræver en yacht af denne kaliber i sagens natur sin egen besætning, og derfor er der også et besætningsområde under fordækket, hvor der dels er en kahyt til kaptajnen, dels to kahytter med plads til to personer i hver. Endelig har besætningen også en rummelig spisestue, kabys og vaskerum til deres rådighed.

Når vi er oppe i luksus i denne klasse, plejer man at sige, at hvis du spørger til prisen, er det fordi du ikke har råd. Men hvis du har brug for at forhøre dig, kan du se mere og finde kontaktoplysninger på hjemmesiden.

Læs mere på

www.customline-yacht.com