5 enestående oplevelser – smil, snorkling og søkøer

0
280

Fra kærlige søkøer og blide hvalhajer, til dansende djævlerokker og kæmpestore skildpadder. Havet er fuld af skønne oplevelser, som kan deles med hele familien. Her er fem af de helt særlige. Se mere og find mange flere oplevelser i, på og under vand på www.nyhavn.dk.

1: Hvalsafari ved Vancouver Island, Canada

Tæt på havets store kæmper
Sejl langs kysten ved Vancouver Island, og oplev spækhuggere skære gennem det iskolde vand, mens Canadas sneklædte bjerge og nåleskove rejser sig i baggrunden. De spejlblanke, sorte kæmper er et af havets mest sofistikerede rovdyr og et rigtig familiedyr, som lever tæt med sine egne. I området kan du også se pukkelhvaler, minkhvaler og gråhvaler, og det hele sker fra motorbåde med lydsvage motorer, som forstyrrer dyrene mindst muligt. Ingen aldersgrænse.

Læs mere på www.nyhavn.dk/canada/oplevelser/hvalsafari-fra-victoria

2: Snorkling i Crystal River, Florida

Forelsket i Floridas tykke havfruer
1000 kilo ren kærlighed tilsat to alt for små luffer og en hale. Floridas søkøer hører til nogle af de mest elskværdige dyr i verden. Den vestindiske manat, som den hedder på dansk, er verdens største søko. Den bliver i nogle tilfælde helt op til 1500 kilo, og så er bestanden af ”den blide kæmpe” lykkeligvis ved at komme sig igen efter, at den i 1970´erne var helt nede på få hundrede individer. I dag er der over 6.000 søkøer i området omkring Floridas Crystal River, og alle i familien kan komme helt tæt på dem. Der er en overhængende fare for at smaskforelske sig i de kærlige væsener! Fra 3 år.

Læs mere på www.nyhavn.dk/usa/oplevelser/svoem-med-en-havfrue-med-overskaeg

3: Snorkling ved Yucatán-halvøen, Mexico

Svøm med verdens største fisk
Du har nok gættet det. Hvalhajen er nemlig den største fisk i verden. Den bliver op til 12 meter lang og kan veje op mod 20 ton. I det lys, er det rart at vide, at den lever af plankton, kril, småfisk og blæksprutter, som den filtrerer gennem sin enorme mund. Ved Yucatán-halvøen kan du svømme med den rolige og elegante kæmpe på dens egne præmisser, i selskab med kyndige naturguides – og hvis du er lidt heldig, kigger nysgerrige djævlerokker, skildpadder og delfiner nok også lige forbi. Fra 8 år.

Læs mere på www.nyhavn.dk/mexico/oplevelser/svoem-med-hvalhajer-i-mexico

4: Privat sejltur fra Phuket, Thailand

Phang Nga-bugten bag facaden
Thailands Phang Nga-bugt er et enestående landskab af jungleklædte kalkstensklipper, der troner op af havet på må og få, som var de samlet op af en kæmpe og med ét kast spredt ud over hele bugten. Mange turister besøger bugten for at få et glimt af James Bond Island eller sejle med kajak gennem drypstensgrotter til uberørte laguner. På denne tur sejler du af sted med privat longtailbåd. Om bord er der kun dig og dine medrejsende, guiden og kaptajnen. Det giver frihed til at opleve en helt anden verden af bugten, væk fra de øvrige turistbåde og til at snorkle, sole og tage oplevelsen helt ind i ro og mag. Helt som det skal være. Ingen aldersgrænse.

Læs mere på www.nyhavn.dk/thailand/oplevelser/sejl-paa-eventyr-mellem-kalkstensklipperne

5: Snorkling på Hawaii, Big Island

Natmad med djævlerokker
Natsnorkling med kæmpe djævlerokker ved Kona regnes vidt og bredt for en af de mest uforglemmelige snorkelture i verden. Det forstår man godt. For at se de majestætiske fisk svæve graciøst forbi, er mildest talt en eventyrlig naturoplevelse. I svømmer ud til dem i aftenmørket med flydebræt og lys, som lokker rokkernes natmad, plankton, til. Snart melder de første djævlerokker deres ankomst til festmåltidet, og den store forestilling begynder lige for øjnene af dig. Fra 7 år.

Læs mere på www.nyhavn.dk/hawaii/oplevelser/snorkling-med-manta-rays-paa-hawaii-big-island