Perrelet fås nu i Danmark

0
382
Perrelet Turbine Evo. Priser fra 35.850 kr.

Den schweiziske urmager Abraham-Louis Perrelet var med til at skabe det mekaniske ur, som vi kender i dag – bl.a. ved at opfinde det automatiske optræk i 1777. I dag byder brandet Perrelet på både sporty og dressy modeller som nu fås herhjemme.

Der er sket meget indenfor teknologien de sidste 250 år – og så alligevel ikke. En stor del af den klassiske urmekanik fandt sin udformning i slutningen af 1700tallet, hvor mesterurmagere som Abraham Louis Breguet og Abraham-Louis Perrelet udviklede de elementer, der i det store og hele udgør et mekanisk ur. Okay, tingene er godt nok blevet raffineret og ikke mindst gjort mindre siden, ligesom der også kommet nye materialer til, men i princippet er der mange ligheder mellem det automatiske urværk, som Abraham-Louis Perrelet udviklede i 1777, og så de moderne værker, vi ser i 2020.

Fremstiller stadig sine egne værker
Selvom Abraham-Louis Perrelet har været død i snart 200 år, så lever brandet Perrelet i bedste velgående videre som et moderne, schweizisk urbrand – siden 2004 som en del af Festina-koncernen.

Hovedsædet og produktionen ligger i Bienne i Schweiz, hvor man inden for de seneste år er vendt tilbage til rødderne og nu igen fremstiller selve urværkerne inhouse. Faktisk har du her muligheden for at få et ægte schweizisk manufaktur-værk til en rimelig pris og med en god historie bag sig.

Et manufaktur-værk behøver ikke som sådan at være bedre eller mere præcist end et standardværk fra de store schweiziske værkproducenter ETA og Selitta, men de er typisk flottere udsmykket – og så vidner det ikke mindst om, at brandet kan sit urmageri til fingerspidserne. 

Weekend-kollektionens dress-ure
Perrelets entry-level ure er Weekend-kollektionen, der består af dress-ure, enten helt klassisk tid og dato eller evt. med en GMT-funktion oveni. Der er mange fine varianter at vælge mellem, og prismæssigt starter de på lidt over 9.000 kr. For de penge får 

du et 39 mm stort stålur med safirglas for og bag – samt en lækker lænke eller en klassisk læderrem. Indvendigt ligger Perrelets eget kaliber P-321 med 42 timers gangreserve. 

Sporty Turbine Evo
I 2009 vakte Perrelet opsigt med deres Turbine-koncept, og lige siden har skiverne med den karakteristiske ‘propel’ været et hit. Der skal næsten ingen bevægelse til, før den snurrer rundt og giver et helt anderledes dynamisk udtryk til dit ur. Kollektionen Turbine Evo blev lanceret sidste år som en markering af 10 år med turbineteknologien, og her finder du en stribe robuste ure med et sporty udtryk – forsynet med enten gummirem, læderrem eller integreret lænke. 

Prisniveauet er højere end Weekend-kollektionen, men der er også kælet mere for detaljerne, og så er urværket P-331-MH for første gang i Perrelets historie blevet COSC-certificeret. COSC står for Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres og er et uafhængigt testinstitut, der tjekker ures præcision – holder de tiden med -4/+6 sekunder om dagen, får de COSC-stemplet.

Forhandles nu i Danmark
Perrelet har været væk fra det danske marked i nogle år, men nu er der endelig kommet en autoriseret dansk forhandler igen, nemlig Bonells i Fields. Forretningen har i forvejen et bredt udvalg af urbrands, lige fra Seiko og Grand Seiko, til Jaguar, Oris og TAG Heuer. I slutningen af oktober kunne man så udvide med et stort sortiment af Perrelet-modeller, så du ved selvsyn kan opleve kvaliteten.

Se mere på

www.perrelet.com