Fletmøbler bringer varme og glød ind i hjemmet

0
335
Peak spisestolen er et fint eksempel på kombinationen af dansk design og indonesisk håndværk. Designet af Foersom & Hiort-Lorenzen MDD.

Naturfarver og rattan-flet kan trække orangeri-stemningen helt ind i stuen. Med blødelinjer, bæredygtige materialer og et afslappet udtryk får Cane-lines Indoor Collection hjemmets inde- og udeområde til at smelte sammen.

De senere år har vi set en klar tendens til, at boligens inde- og udeområde smelter sammen. Stuen, køkkenet og loungen er fx i stor stil rykket udenfor i de varme måneder. Men tendensen går faktisk også den modsatte vej, så elementer fra haven og naturen flytter indenfor. Et godt eksempel er fletmøbler, naturmaterialer og organiske former og mønstre, der trækker naturoplevelsen fra haven, orangeriet og terrassen med ind i stuen, køkkenet og værelserne.

Kurveserien Carry Me er designet af Maria Berntsen og kan anvendes til vasketøj, håndklæder, plaiden i stuen, strikketøjet og meget mere.

Cane-line Indoor Collection
En af de få producenter, der rent faktisk producerer møbler til både inde- og udeområder, er danske 

Cane-line, der også selv lader inspirationen strømme frem og tilbage mellem haven og huset i deres kollektioner. Det er bl.a. tydeligt i den Indoor Collection, der blev lanceret i efteråret. “Vi mærker, at forbrugerne ønsker flere naturmaterialer i indretningen og gerne vil nyde det samme smukke design og udsøgte håndværk i hele hjemmet”, forklarer direktør i Cane-line, Brian Djernes. Produkterne i kollektionen vidner om en kærlighed til organiske former, naturmaterialer og jordfarver, og du finder alt fra loungestole, sofaer og spisebordsstole til en række accessories som kurve, puffer og puder. 

Bæredygtigt rattan i centrum
En stor del af Cane-line Indoor Collection er baseret på rattan, som er naturens eget vidundermateriale. Rattan er en fællesbetegnelse for ca. 600 forskellige typer af hurtigtvoksende klatrepalmer, der vokser vildt i regnskoven i Indonesien. Materialet minder lidt om bambus, men udmærker sig ved at være massivt og langt mere holdbart, hvorfor det kan anvendes til alle former for kurve- og fletmøbler. Hos Cane-line bruger man udelukkende de bedste og stærkeste typer af rattan til møbelproduktionen. Planterne vokser vildt i nærheden af Cane-lines produktionsanlæg i Indonesien, hvor de høstes på bæredygtig vis. 

“Rattan er på alle måder et materiale, der fortjener langt større opmærksomhed. Det er over 30 år siden, vi lancerede vores første møbel i rattan, men især de senere år har forbrugerne fået øjnene op for det. Vi udnytter kombinationen af generationers know-how blandt de dygtige håndværkere på vores værksteder i Indonesien, og en dansk design-tradition med anerkendte, danske designere – det er virkelig et perfekt match, fordi resultatet er smukke, tidløse møbler, der kan gå i arv fra generation til generation”, forklarer Brian Djernes. 

Du kan se meget mere til produkterne og få anvist nærmeste forhandler på

www.cane-line.dk