Eksklusive smykker med kant

0
308
Cullinan-kollektionen i sterlingsølv og 14 kt guld (fra venstre): Victoria-ring med rådiamant 6.900 kr. Alexandra-ring med brillanter og rådiamanter 7.900 kr. Elisabeth I med rosenslebne diamanter og rådiamanter 8.900 kr.

Sæsonens kollektion fra ByBirdie er en serie fabulerende smykker med bl.a. rådiamanter, keshi-perler og rosenslebne diamanter. Hver enkelt smykke fremstilles i hånden og er derfor helt unikt.

Der er rigtig mange skandinaviske smykkedesignere, der dyrker et minimalistisk udtryk med rene metaller, klare brillanter og runde, hvide perler. Men det gælder ikke for Birdie Wendelboe, der gennem 15 år har designet ekstravagante smykker under navnet ByBirdie.

Tankerne ledes snarere hen på små, skjulte skatte, fordi hun gladeligt blander guld med sølv, brillanter med rådiamanter og rosenslebne diamanter – samt kulturperler med de irregulære keshi-perler. Resultatet er et fortryllende univers, der de senere år har taget de skandinaviske kvinder med storm – og de vil ikke blive skuffet over sæsonens nyheder.

Royal, britisk inspiration
Typisk for Birdie Wendelboe fik hun inspirationen til årets kollektioner under en rejse, nemlig til London, hvor hun bl.a. bemærkede det gamle smedejernshegn rundt om Buckingham Palace. De slyngede bladformationer dannede grundlag for Windsor-kollektionen, hvis bløde og feminine smykker er opkaldt efter britiske slotte.

Cullinan-kollektionen er derimod opkaldt efter navnet på verdens største uslebne diamant og er netop karakteriseret ved sin generøse brug af rå, uslebne diamanter. De enkelte smykker har fået navne efter britiske dronninger og indeholder også en del keshi-perler, der er en slags ‘klumper’ af perlemor, der dannes ved en ‘fejl’, når man forsøger at producere Tahiti-perler.

“Jeg elsker de irregulære former i keshi-perler og rådiamanter, og det giver et virkelig godt udtryk sammen med pavéer af rosenslebne diamanter. Jeg anvender gerne en kombination af guld og oxideret sølv, så smykkerne balancerer mellem det rå og feminine, det polerede og det upolerede”, siger Birdie Wendelboe.

Alle smykker håndsmedes
Der er ikke mange guldsmede og smykkedesignere, der binder an med keshi-perler og rådiamanter, fordi det kræver masser af håndarbejde – men det er netop det, der tiltaler Birdie Wendelboe.

“De irregulære former passer ikke ned i faste former, men da alle mine smykker håndsmedes, kan jeg designe hvert enkelt smykke ud fra den enkelte sten eller perle”, siger Birdie Wendelboe.

På den måde bliver hvert eneste smykke unikt. Hvilket passer godt ind i tidsånden, hvor mange kvinder går efter noget, der er personligt og fortæller sin egen lille historie.

Du finder ByBirdie hos forhandlere og i shop i shops over hele landet.

Se mere på

www.bybirdie.dk