Alexander Lynggaard fejrer 5 år som smykkedesigner

0
446
Smykkerne koster mellem 500 og 1.000 kr.

For fem år siden startede Alexander Lynggaard smykkemærket af samme navn med en ambition om at give de danske mænd muligheden for at udvide deres stilunivers med armbånd, ringe, halskæder og manchetknapper. I dag er de rå og casual herresmykker et hit – og godt på vej ud over landets grænser. 

Alexander Lynggaard i København, hvor han 
finder stor inspiration til mange af hans designs.

Hvad får man, hvis man blander et ophold i Los Angeles med et iværksættergén og en mere end almindeligt smykkeglad familie? Sit eget smykkebrand, naturligvis. Sådan var det i hvert fald for 33-årige Alexander Lynggaard, hvis efternavn nok lyder bekendt, hvis man ved bare en lille smule om dansk smykkedesign.  

Inspireret af sunny California 
I 2007 rejste Alexander Lynggaard til Santa Barbara i Californien for at gå på college og spille tennis på eliteplan i fire år, men da skolen var overstået, besluttede han at blive hængende et ekstra års tid og flyttede til Los Angeles. Og her bemærkede han, at mændene smykkede sig markant anderledes end i Danmark.

“Jeg lagde mærke til, at det var meget naturligt for mange mænd at gå med smykker – både ringe, armbånd og halskæder. Da jeg kom hjem til Danmark for at læse min kandidat på CBS, syntes jeg, der var et hul i markedet til herresmykker. Det tog et års tid at udvikle konceptet, og så kunne jeg præsentere de første smykker i november 2015”, forklarer Alexander, da jeg møder ham en efterårsdag i Lynggaard Fine Jewellery på Strandvejen i Hellerup.

Det er hans mor og moster, hhv. Pernille og Søs Lynggaard, der driver den. De overtog butikken fra forældrene, der åbnede den helt tilbage i 1957. I dag er det en multibrand smykkebutik med en stor Ole Lynggaard-afdeling – og nu også den største forhandler af Alexander Lynggaard CPH 

Mix og match 
Smykkeeventyret har nu varet 5 år, og de sidste 3 år har Alexander kunnet leve af det. Der er kommet forhandlere i hele landet, og dertil nogle stykker i Norge, Tyskland og Schweiz. “Det vokser stille og roligt, men i princippet er jeg bare mig selv, så der er grænser for, hvor meget jeg kan nå. Tanken er, at alt kan mixes og matches, så man fx kan få armbånd og manchetknapper med samme natursten. Og generelt snakker de enkelte smykker med hinanden i kraft af formsproget”, siger han og fortsætter:

“Nogle mænd har måske slet ikke overvejet at gå med smykker. Men hvis de ser, hvordan det kan gøres, kan de godt se pointen. Man kan starte med nogle stenarmbånd i sort onyx eller lavasten, og har man mod på lidt mere, kan man springe ud i armbånd med grøn tigerøje eller mørkeblå lapis”, siger Alexander. 

Nyt sportsarmbånd på vej 
Sæsonens store nyhed er den nye ‘Good Vibes’-kollektion, som er en serie sportsarmbånd fremstillet i slidstærk silikone med en AL signatur-charm i sterlingsølv, som man kan anvende døgnet rundt og til alle former for aktiviteter. Ideen kom på tennisbanen, hvor Alexander ærgrede sig over ikke at kunne bruge sine læderarmbånd.

“Jeg ledte efter et materiale, der mindede om mine læderarmbånd og fandt det her gennemfarvede silikone. Og for at give det lidt kant, har jeg sat vores AL logo sølv-charm på. Jeg har ikke selv set noget i den stil, og da jeg selv dyrker meget sport, synes jeg det manglede”.  

Foreløbig fås armbåndet i farverne sort, blå og orange (efter tennisbanen, selvfølgelig!), men han håber at udvide kollektionen løbende. 

Se mere og find nærmeste forhandler på 

www.alexanderlynggaard.dk