Skab de arkitektoniske rammer med sandwichpaneler

0
276

Sandwichpaneler gør det nemt og enkelt at skabe gode fysiske rammer, der opfylder bygherrens behov – uden at gå på kompromis med hverken
kvalitet, funktionalitet eller æstetik.

Sandwichpaneler fra Lindab er fremstillet af genanvendelige, brandhæmmende og robuste materialer. Sandwichpanelers stærke konstruktion er lige så enkel, som den er effektiv: To stålplader, der er limet på en solid, brandsikker isoleringskerne mineraluld, hvor fraværet af gennemgående rigler effektivt eliminerer kuldebroerne. 

Lindabs sandwichpaneler er et godt valg, når der skal skabes funktionelle, bygbare og æstestiske rammer, uanset om der er tale om industri-, erhvervs-, uddannelses- eller kulturbyggeri. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad sandwichpanelerne kan anvendes til. Ja, selv hvis der skal bygges til fødevareproduktion, fås sandwichpanelerne også i en levnedsmiddelgodkendt variant. Og er det nødvendigt at udføre bygningskonstruktioner i et særligt let materiale, er sandwichpaneler med skumkerne et robust og meget velegnet byggemateriale. 

Utallige designmuligheder slipper kreativiteten fri
Funktion er et aspekt, men alle trives i godt design. Med en af markedets bredeste farvepaletter giver sandwichpaneler fra Lindab utallige muligheder for at skabe og skræddersy et design, der matcher bygherrens behov. Der er 36 forskellige farver fordelt på 9 standardfarver og 27 tilvalgsfarver, der lever op til korrosionsklasse RC5. Derudover er sandwichpanelerne udviklet, så det er nemt at integrere andre materialer på facaden, uanset om der er tale om andre byggematerialer eller dekorative elementer af enhver art. Lindabs Sandwichpaneler er en del af et bredt produktprogram med al det nødvendige tilbehør, der skal til for at byggeriet kommer i mål. Lindab har udviklet særlige løfteåg, forskellige former for inddækninger, ligesom fastgørelsesskruerne fås i samme farvepalette som panelerne. Det sikrer byggeriet et gennemført arkitektonisk udtryk.         

Fokus på klimavenlige løsninger 
Byggeriet er et oplagt sted at tage fat, når vi skal skabe en mere klimavenlig verden. Et centralt element i den grønne omstilling er at anvende robuste og genanvendelige materialer. Lindabs Sandwichpaneler er langtidsholdbare og kræver minimalt vedligehold, hvilket både sparer ressourcer og minimerer forbrug af rengørings- og reparationsmaterialer.  

 Betragter man en bygning ud fra en livscyklusvurdering, dvs. indregner alle byggematerialernes klimapåvirkning fra vugge til grav, så er renovering ‒ fremfor nedrivning og efterfølgende nybyggeri ‒ ofte det bedste valg ud fra et klimamæssigt og økonomisk perspektiv. Derfor har Lindab også udviklet en serie renoveringspaneler, som gør det muligt at montere tynde Sandwichpaneler på ældre, renoveringsmodne bygninger.

Renoveringspanelerne fås i samme farver, overflader og med samme tilbehør som vores andre Sandwichpaneler og er optimeret i forhold til nem og effektiv montering samt vedligehold.  

Lindab er din byggepartner 
René Jensen er salgschef for Lindabs byggekomponenter og fortæller, hvordan Lindab løbende udvikler nye byggematerialer og byggekomponenter. ”Hos Lindab forenkler vi byggeriet ved at udvikle produkter, som er langtidsholdbare, funktionelle og miljøvenlige.

Tid er som bekendt penge, og da op mod 10% af et byggeprojekts samlede omkostninger vedrører selve opførelsen, er der mange penge at spare ved at effektivisere byggeprocessen. Derfor indtænker vi alle byggeriets faser, når vi udvikler nye produkter. Det gælder også udviklingen af vores monteringsfærdige sandwichpaneler, der blot skal løftes på plads og skrues fast.”   

Intet menneske er en ø, og byggeriet er om noget en holdsport, hvor der nærmest er entydig sammenhæng mellem et succesfuldt byggeprojekt og et godt samarbejde mellem alle de involverede parter.

”Byggeri er en samarbejdsdisciplin, og hos Lindab anser vi vores kundernes byggerier for vores byggerier. Vi har derfor udviklet et program, der betyder, at et givent byggeprojekt kan konstrueres og dimensioneres efter vores kundernes specifikke ønsker, og vores ingeniører og konstruktører er altid parate til at hjælpe vores kunder i mål med deres projekter. Vi kalder det Good Thinking, for sammen bliver vi jo kun endnu bedre. Den tætte kontakt til vores kunder betyder, at vi får en unik indsigt i deres dagligdag, og hvad der optager dem. En viden vi løbende anvender i vores produktudvikling, og samtidig giver den tætte dialog vores kunder sikkerhed for, at vi er parate til at hjælpe dem, hvis behovet opstår,” afslutter René Jensen.”  

Der ligger flere årtiers erfaring fra byggeriet bag Lindabs sandwichpaneler, og som byggepartner leverer Lindab alt, hvad der er brug for, uanset om der er tale om tilbudsgrundlag, specifikationer eller tegninger. 

Lindab sandwichpaneler kan både anvendes til facader og skillevægge. Foruden facadepaneler råder Lindab over tagpaneler, og dermed kan Lindab stå for at lukke hele bygningen i et samlet arkitektonisk udtryk.  

Læs mere om Lindabs sandwichpaneler på lindab.dk, hvor du også finder kontak-
tinformation på din byggepartner.