En drøm af et ur
Hvis penge ikke er et issue, og kun det bedste er godt nok, så er Vacheron Constantin stedet at henvende sig. På atelieret i Vallée de Joux fremstiller de godt 1.000 ansatte ca. 20.000 luksusure om året (til sammenligning laves der efter sigende omkring 1. mio. ure årligt hos Rolex), og der bliver kræset om hver eneste lille del. Specialet er dress-ure, og selvom Overseas-kollektionen her formelt set er deres bud på et sportsur (det er antimagnetisk, stødsikkert og kan holde vand ned til 50 meter), så kan man vist godt kategorisere et guldur til noget nær 1. mio. kroner som et dress-ur …
Det måler 41.5 mm, er blot 8 mm tykt og er skabt i 18 kt rosaguld. Indvendigt har man sammensat 276 bittesmå dele til kaliber 1120 QPSQ med en evighedskalender, der først skal justeret den 1. marts 2100. Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-thin skeleton (ref. 4300V/120R-B547). Pris på forespørgsel.
Uret til dine jeans
Japanerne kan noget med denim. I ‘solens rige’ tager de cowboystoffet mere seriøst end mange andre steder, og det ses bl.a. hos Momotaro Jeans. Mantraet er kompromisløs kvalitet, og alt fremstilles på gammeldags maner og i (relativt) små portioner.
Det har man fået øje for hos Oris, der har indgået et samarbejde om denne version af deres succesfulde Diver Sixty-Five-kollektion. Modellen har en flot lysegrøn skive, bronzekrans og en 40 mm stålkasse.
Remmen består af læder med uvasket denim fra Momotaro ovenpå, hvorfor remmen over tid vil udvikle en flot patina. Modellen er limiteret, men ikke på antal – dvs. den fremstilles i en periode. Er du blevet nysgerrig på de japanske Momotaro-jeans, er den eneste fysiske forhandler i Danmark butikken Blue Caviar i Aarhus.
Oris x Momotaro (ref. 733.7707.4337).
Pris 15.300 kr.
Bæredygtigt guldur fra Chopard
Chopard er et af de mærker i den ellers noget konservative schweiziske ur- og smykkebranche, der har besluttet sig for at gå forrest i forsøget på at få bæredygtigheden ind i hverdagen.
Det gør det familieejede firma bl.a. ved siden 2018 at satse på såkaldt ‘Fairmined’ guld, der mines i El Chocó, Colombias næststørste guldmine-region. Det er paradoksalt nok samtidigt et af de fattigste områder, men aftalen med Chopard (via Swiss Better Gold Association), sørger for, at de enkelte guldgravere får en god afregning.
Til gengæld må de maksimalt udvinde 420 gram om året og udelukkende ved hjælp af traditionelle metoder, der ikke skader miljøet. Modellen her er af massiv guld, måler 40 mm i diameter og har fået en skive med bladstrukturer for at lede tankerne hen på naturen. Der er blot fremstillet i 100 eksemplarer, og der er i skrivende stund kommet et enkelt til den danske forhandler Stenstrup i København, så hvis du vil have et ur, som naboen med sikkerhed ikke har, er her chancen. Chopard L.U.C XPS Spirit of Nature limited edition (100 stk.) (ref. 161948-5002). Pris 137.000 kr.