Spar penge og få gladere medarbejdere

0
304

For mange virksomheder med ansatte, der ikke er ansat fra 8 til 16, kan vagtplaner og lønsystemer været en kæmpe opgave at holde styr på.

Det danske firma Planday har udviklet et imponerende online vagtplanlægningssytem, der er perfekt for eksempelvis hoteller, restauranter og butikker.

”Vi arbejder i krydsfeltet mellem kundeoplevelse, de ansattes medindflydelse og firmaets evne til at yde på højeste niveau. Vores platform fjerner problemetiske aspekter ved at give de ansatte et værktøj, der gør, at de kan arbejde smartere og bruge deres tid bedre. Det giver en god grobund for vækst.”

Christian Brøndum

Det siger administrerende direktør i Planday Christian Brøndum, der har en fortid hos IBM, hvor han havde ansvaret for 40 mand i en afdeling, han selv havde bygget op. Herefter fulgte fem år som partner og managementkonsulent i Qvartz, hvor han arbejdede for nogle af Danmarks største virksomheder.

Brøndum er i den grad manden bag Plandays succes. Da han gik ind i direktørjobbet for syv år siden var der fire ansatte. Nu er der omkring 180 i en række lande.

Fokus er i den grad stadig på Danmark, men man har også bevæget sig ud i udlandet, og det er sket fordi, mange har fået øjnene op for, hvad Planday kan. Det betød også, at der sidste år kom en kæmpe investering på en kvart milliard kroner, som Berlingske Business skrev om kunne bringe Planday op på niveau med Spotify.

Og kundekredsen er blevet kæmpestor.
”Vi arbejder sammen med 11 af de danske Michelin-restauranter – blandt andet Noma,” siger Christian Brøndum. På kundelisten er også Fitness World, JustEat, Nordisk Film, Falck og Cofoco, og den danske restaurationsbranche er vilde med Planday.

Vores platform fjerner problematiske aspekter ved at give de ansatte et værktøj, der gør, at de kan arbejde smartere og bruge deres tid bedre. Det giver en god grobund for vækst

”Planday gjorde tingene meget lettere, da vi skulle udvide og åbne flere restauranter. Specielt fordi man ikke behøver lave vagtplan i regneark,” siger Klaus Wittrup fra Gasoline Grill, og på Slurp Ramen er Simon Hamacher også begejstret.

”Det er en fantastisk app, der er meget intuitiv på et område, der kunne være meget kompleks,” siger han. Og der er penge at spare ved at bruge det, mener Israel Karasik fra The Fat Pike-restauranten.

”Planday er en uundværlig del af vores daglige rutiner. Vi kan se, hvad vi har udgifter til løn og råvarer og holde dem op mod vores indkomst,” siger Karasik.
Ud over, at det gør det lettere for firmaledelserne, så gør det også livet lettere for de ansatte.

De kan eksempelvis selv med et par klik i programmet bytte vagter, og så er det hele opdateret i systemets cloudløsning, så man slipper for manuelt at skulle maile til flere personer, der så skal skrive det ind i regneark, der så igen skal opdateres for alle medarbejderne.

Og fremtidens virksomheder og ansatte har brug al den hjælp de kan få. Der er omkring en milliard mennesker på verdensplan, der er ansat i vagtplaner og har brug for at kunne bytte vagter med hinanden. Det giver de ansatte mere medbestemmelse samtidig med, at det gør det lettere for firmaerne.

Plandays software har potentiale til at blive en game-changer for én milliard arbejdstagere over hele verden og en digital revolution for virksomhederne.

Plandays software

Ved at bruge Planday reducerer firmaer deres administrationsarbejde med op til 80 procent og lønudgifterne med fem procent. Samtidig har man hos kunderne oplevet en stigning i medarbejdertilfredshed på op til 20 procent. 

Plandays software integrerer i dag med over 30 forskellige systemer. Derudover er store virksomheder som Lightspeed, Intuit QuickBooks, iZettle og Zendesk blandt de vigtigste samarbejdspartnere. 

Se mere på www.planday.com