Effektiv ledelsessparring og rådgivning med redskaber, der fungerer – også når konsulenten er gået

0
220

Konsulenthuset Provi arbejder med virksomheder og deres medarbejdere over hele Sjælland og i København og bliver ofte brugt som fast reklamebureau og sparringspartner for virksomheder.

Konsulenthuset er med sine 20 engagerende konsulenter med fokus på effekt og kvalitet med til, at de sammen med kunden får det bedste frem for netop dem og deres udvikling.
Mange steder i landet sidder der virksomhedsledere, der har behov for sparring.

Det kan for eksempel være en virksomhedsleder, der har arvet en maskinfabrik med 20 smede ansat, som formanden har kontakten med. Lederen taler ikke særlig meget med de øvrige ansatte og har derfor ingen at dele sine tanker med om, hvor fabrikken skal bevæge sig henad i fremtiden. Det kan være en frustrerende situation, hvor lederen har behov for professionel sparring med folk, der har erfaring og uddannelse til at kunne forholde sig til tankerne og byde ind med konstruktive og værdiskabende ideer.

En anden typisk situation kan være et sted, hvor der er en ledergruppe, som ikke kan få det til at fungere ordentligt. Her kan de benytte Provis konsulenters kompetencer til at få indspark til engagement og involvering, så alle kommer med, og det ikke blot er en enkelt, der dominerer.

”Vi arbejder meget med mindre og mellemstore virksomheder på under 100 ansatte – eller også med den danske afdeling af en stor udenlandsk virksomhed. Vi har i dag tyve konsulenter ansat, der alle er veluddannede og med ledelseserfaring fra forskellige brancher. Vi yder også krisestyring, hvor en virksomhed eksempelvis oplever mangel på folk i ledelsen eller blandt medarbejderne. Her bliver vi typisk involveret via banker eller revisorer. Vi er ikke interesseret i at sidde i bestyrelsen, men udfører gerne vores arbejde involveret som konsulenter,” fortæller Uffe Stein, administrerende direktør hos Konsulenthuset Provi, der selv er cand.merc. og blandt andet har erfaring som rektor for en handelshøjskole.

Testsystem til gavn for både medarbejder og virksomhed
Personaleudvikling og rekruttering er også blandt opgaverne hos Provi, hvor de udvikler ledere og mellemledere. De benytter blandt andet GARUDA-testsystemet, som de er certificeret i. Uffe Stein mener, at det er meget effektivt værktøj til at kvalificere samtalen med potentielle nye medarbejdere.

”Vi finder ofte kandidater til stillinger, som passer til testen. Det handler ikke om at vælge de dårligste fra, men blot fokusere på dem der egner sig bedst. Andre ansøgere kan så være kvalificeret til stillinger andetsteds. Desuden er GARUDA også et godt værktøj ved MUS-samtaler, så de ikke ender med bare at blive løs snak. Det er til gavn for både medarbejdere og virksomheden,” mener han og tilføjer, at de må have ramt et behov, for Konsulenthuset Provi har eksisteret i 15 år, og indenfor de seneste fem-seks år er de vokset fra ti til tyve medarbejdere, og foreløbigt går det kun frem.


Fast bureau for mange virksomheder
Konsulenthuset Provi tilbyder også deres kunder hjælp med kommunikation, produktion af webshop og websites og reklame m.m. Det er en stor del af deres forretning, og mange virksomheder benytter deres kompetencer til at lancere nye grafiske koncepter og strategier. Provi er meget optaget af sociale medier og kommunikationen der.

”Vores reklamebureau beskæftiger sig meget med de sociale medier, men vi har også fotografer med dronecertifikat, således at vi kan lave flotte film til brug for markedsføring eller virksomhedspræsentation m.m. Endelig har vi også en række faste samarbejdspartnere på felter, vi ikke selv har kompetencer indenfor. Jeg ser en tendens til, at mange af vores større kunder vælger at knytte os til dem, som deres personaleafdeling eller faste reklamebureau – altså en outsourcing af disse funktioner. Mange gange, når vi går ind i en virksomhed, så er det virkelig for at skabe en helt ny grafisk identitet – ofte som en del af en større strategiproces, som vi også er involveret i,” forklarer Uffe Stein.

Karriererådgivning giver medarbejdere nye muligheder
Mange medarbejdere har også glæde af karriererådgivning hos Provi, som gerne tilbyder hjælp til at finde et nyt job – eventuelt i en ny branche – som ikke altid er et helt nemt valg for mange højtuddannede medarbejdere, der eksempelvis kommer fra et lederjob.

”Ofte er det medarbejdere, der er trætte af deres stilling eller er blevet sagt op, men endnu ikke har forladt deres job. Hvis man fyrer flere medarbejdere, skal man tilbyde karrierevejledning, og vi har samarbejde med flere fagforeninger om denne type rådgivning. Mange af disse mennesker kan ikke forstille sig at skifte branche, men kan sagtens gøre det. De er kvalificerede, men er blot blevet overflødige i deres hidtidige stilling. Derfor skal de rådgives til at tage springet og prøve nye veje, hvor de kan benytte deres kvalifikationer,” siger Uffe Stein og henviser til, at både medarbejdere og virksomheder er velkomne til at rette henvendelse via kontaktoplysningerne på Provis hjemmeside – www.provi.dk.

Læs mere på

www.provi.dk