Det betaler sig at prioritere medarbejdernes sundhed

0
278

Det gode arbejdsliv handler også om, at arbejdsgiveren prioriterer sunde rammer og tilbud i hverdagen til medarbejderne. Hos Danica Pension har de udviklet en stribe koncepter, der gør det let for virksomhederne at sætte sundhed på agendaen.

Psykiske lidelser og stress er i 2018 den primære årsag til nye udbetalinger i Danica Pension – det er en stigning på 62 procent de seneste 10 år. Det har store konsekvenser for den enkelte, virksomhederne og samfundet, men det kan lade sig gøre at forebygge og behandle stress, hvis man sætter tidligt ind.

”Forskningen viser, at hvis man reagerer, så snart de første symptomer på stress opstår, kan man forebygge og undgå stress – eller få de bedste muligheder for at blive hurtigere rask,” forklarer Ida Gaarde Andersen, der er Health & Prevention Manager hos Danica Pension.

Stress er svær at tale om
Hos Danica Pension ved de, hvor svært det kan være for virksomhederne at tale om stress på arbejdspladsen. I samarbejde med Userneeds lavede Danica Pension i 2018 en undersøgelse, der viser, at hver fjerde leder ikke er klædt på til at håndtere stress, og op mod 50 procent af medarbejderne ikke har den fjerneste lyst til at involvere lederne.

”Vi har lavet videoer, som arbejdspladserne kan bruge til at få åbnet op for den svære dialog om stress. Videoerne kan være med til at så det vigtige frø og komme i gang med debatten på arbejdspladsen, forklarer Ida Gaarde Andersen, der understreger, at Danica Pension også tilbyder at hjælpe med at coache ledere og medarbejdere til at håndtere dialogen om stress. Og så er Danica Pension selvfølgelig også klar med løsninger, hvis først medarbejderen er blevet syg af stress.”

Stress kan hænge sammen med mobilvanerne
Nye tal fra Københavns Universitet viser for første gang en klar sammenhæng mellem stress og mobilafhængighed. Der er altså noget, der tyder på, at det kan give mening at ændre på mobilvanerne, hvis man vi undgå stress.

”Smart Sleep undersøgelsen fra København Universitet viser, at 29 procent af de mest mobilafhængige også føler sig stressede,” forklarer Ida Gaarde Andersen.

Mobilen er et arbejdsværktøj for rigtig mange danskere, og derfor har Danica Pension i samarbejde med Københavns Universitet udviklet Skærm Tiden, som indeholder en teamøvelse, som lederen kan bruge til at forventningsafstemme med sit team om, hvornår og hvordan de digitale arbejdsredskaber skal bruges.

For eksempel om arbejdspladsen forventer, at medarbejderen tjekker sin mobil uden for almindelig arbejdstid. Det skal være med til at give medarbejderne mentalt overskud i en digital verden.

Sæt bevægelse på arbejdsdagen
En af de ting, der har betydning for vores mentale velvære, er bevægelse i løbet af dagen. Vi bruger størstedelen af vores vågne tid på arbejdspladsen, og derfor kan virksomhederne med fordel tænke bevægelse ind i arbejdsdagen.

”I samarbejde med den personlige træner Birgitte Nymann har vi lavet en stribe små træningsvideoer – Power Breaks – til arbejdspladserne. Det er øvelser, som varer i få minutter, ikke kræver redskaber og kan udføres i kontortøjet uden at give sved på panden,” fortæller Ida Gaarde Andersen.

Hvad enten det drejer sig om mere bevægelse i arbejdsdagen eller ændrede mobilvaner, tager det altid tid at ændre en vane. I Danica Pension hjælper vi virksomheder med at sætte sundhed på agendaen og med at implementere de nye sundhedsindsatser i organisationen.

Lad Danica Pension hjælpe jer godt i gang www.danicapension.dk

Danica Pension hjælper virksomhederne med at sikre sundhed og arbejdsglæde,
så den enkelte medarbejder kan blive den bedste version af sig selv.

Læs meget mere om, hvordan du og din virksomhed
kommer i gang på danicapension.dk