Skæve vielsesringe fra Bendix Copenhagen

0
359
Sæt af vielsesringe No.05 i 18 kt guld, med hvide, gule og grønne brillanter i damering. Priser fra 14.500 kr. pr. ring. Foto: Iben Bølling Kaufmann

Guldsmed Christina Bendix har udviklet et ringsæt, som er perfekt som vielsesringe, der kan bygges videre på gennem livet. Ringene er håndlavede og kan customizes efter ønske.

Guldsmed Christina Bendix Foto: Heidi Maxmiling

Traditionelt set har vielsesringe været en lidt ensformig størrelse. To enkle ringe i guld, den ene lidt større end den anden – og hvis det var vildt, med en lille sten i dameringen. Men sådan behøver det jo ikke være. Hvis du
drømmer om nogle ringe med et stærkt udtryk og muligheden for at sætte dit personlige præg, er Bendix Copenhagens nye sæt med navnet 05 måske sagen.

“Selvom to mennesker vælger hinanden,
behøver deres ringe ikke at være identiske. Vi har skabt et sæt, hvor dame- og herreringen langt fra er ens, men de taler stadig sammen via formsproget med de skrå vinkler og matte overflader. Og i princippet behøver disse ringe jo ikke engang være vielsesringe”, forklarer guldsmed Christina Bendix, der har udviklet de moderne smykker med sit karakteristiske rene og nordiske udtryk.

Ringene kan customizes
Ringene fremstilles på bestilling, og de kan opleves i butikken på Hundested Havn, hvor Bendix Copenhagen åbnede i 2017 i et kreativt iværksættermiljø, hvor kunsthåndværk og spisesteder skyder op mellem bådebyggere, fiskekuttere og den travle færgeterminal. 

Som udgangspunkt er grunddesignet fast, og Christina Bendix har valgt nogle fine farveforløb af primært naturligt favede brillanter til dameringen. Du kan dog også vælge at få customizet farveforløbet af brillanter, ligesom bredden af ringene kan justeres.

Sæt af vielsesringe No.05 i 18 kt hvidguld med hvide og blå brillanter i damering. Priser fra 14.500 kr. pr. ring. Foto: Iben Bølling Kaufmann

Flere ringe i én
En central feature ved dameringen er, at den i princippet består af tre forskellige ringe. De kan købes samlet, men det kan også være en måde at udvide smykket på hen ad vejen – eksempelvis den smalle ring som forlovelsesring, den store skrå ring til brylluppet – og måske den sidste til en særlig lejlighed.

Damering No.05, tre ringe i 18 kt guld, uden brillanter og med hvide og brune brillanter. Priser fra 6.000 kr. pr. ring.

“Ideen fik jeg, da en kunde gerne ville opgradere sin vielsesring. Valget stod mellem at inkorporere noget i den eksisterende eller at lave en helt ny ring. De to nye ringe tilføjede et helt nyt udtryk til den oprindelige vielsesring, der nu både indeholdt minder, tidens tand og et frisk pust af noget nyt, der er skarpt, enkelt og tidløst”.

Se mere på

www.bendixcopenhagen.com
og Instagram: @bendixcopenhagen