Møbelhåndværket lever i Skovby

0
293
Brødrene Jørgen og Preben Rasmussen driver i dag familiefirmaet Skovby Møbelfabrik.

Den danske tradition for produktion af snedkermøbler af høj kvalitet holdes i live hos Skovby Møbelfabrik, der på tredje generation drives som en familievirksomhed.

Det nye skrivebord #130 har mange funktionelle features og et Bauhaus-inspireret stålstel.

Danmark har i snart hundrede år været kendt for godt design og møbelhåndværk af høj kvalitet. Men der er efterhånden ikke så mange steder tilbage i landet, hvor selve snedkerhåndværket stadig holdes i live.

Ét af de steder er dog Skovby Møbelfabrik, der ligger i Galten lidt uden for Aarhus og forrige år kunne fejre 85 års jubilæum med ubrudt møbelproduktion.

“Vi har mange gode og dygtige medarbejdere i Danmark, og det er deres viden, der er grundstammen i virksomheden. Derfor er det rigtig vigtigt at beholde produktionen og arbejdspladserne her i Danmark. Vi har konstant fokus på udvikling og moderne teknologi, men omdrejningspunktet er altid det gode håndværk og de kendte danske snedkertraditioner”, forklarer brødrene Preben og Jørgen Rasmussen, der driver Skovby Møbelfabrik som 3. generation af familiefirmaet.

Vi finder træet i hele verden, men størstedelen kommer fra bæredygtige danske og
centraleuropæiske skove

Bæredygtighed i centrum
Ved at holde produktionen i landet er det også nemmere for Skovby Møbelfabrik at fremstille møblerne i tråd med de bæredygtige principper, som ligger brødrene Rasmussen på sinde.

“Træ er levende, naturligt, vedvarende og varmt, og det er omdrejningspunktet for alle vores produkter. Vi finder træet i hele verden, men størstedelen kommer fra bæredygtige danske og centraleuropæiske skove. Bæredygtighed er generelt en vigtig del af vores virksomhed, og vi ønsker at tage hensyn til mennesker, materialer og naturen”.

Fleksibelt møbeldesign
Skovbys møbler er kendetegnet ved fleksibilitet og tidløst design. Bag mange af disse designs står arkitekt Per Hånsbæk, der i mere end 25 år har kreeret møbler for Skovby.

Hånsbæk har, med lige dele passion for materiale og funktionalitet, udviklet en lang række patenterede spisestuemøbler – bl.a. det runde bord #33, der med et snuptag kan udvides i tre retninger ved at dreje på en skive under bordet og dermed giver plads til 9 personer.

Dette populære bord imødekommer forbrugernes ønske om fleksible møbler, der kan tilpasses og individualiseres efter behov. Samme tendens karakteriserer Skovbys 2019-kollektion, som byder på mange materiale- og kombinationsmuligheder.

Se alle nyhederne og find nærmeste forhandler på

www.skovby.com