Bæredygtig loungestemning

0
319
Corona lænestol.

I samarbejde med det norske arkitektur- og designbrand Snøhetta har Erik Jørgensen Møbelfabrik skabt loungemøbel-serien Casework efter bæredygtige principper.

Kollektionen har fokus på at være tilpasningsdygtig i forhold til særlige behov og omgivelser

Nutidens fokus på bæredygtighed og genbrug er ikke ny for Erik Jørgensen Møbelfabrik. Godt møbeldesign er skabt for at holde og blive bevaret, og allerede da sadelmager Erik Jørgensen grundlagde sin møbelfabrik i Svendborg i 1954, var det i en periode med fokus på recirkulation og genanvendelse af polstermøbler ved at foretage ombetrækninger.

Snart blev Erik Jørgensen Møbelfabrik producent for blandt andre Poul M. Volther (Corona-stolen) og Hans J. Wegner (Ox Chair). Begge er stadig i produktion – lige som de mange andre klassikere og nye designs, der hvert år forlader medarbejdernes hænder på fabrikken i Svendborg.

Møbler med lang levetid
”Vores møbler har alle dage været dansk kvalitetshåndværk og dermed bæredygtige i den forstand, at de har lang levetid. Men derfor kan vi alligevel altid bestræbe os på at forbedre vores teknikker og materialer for at skabe endnu mere ressourcebesparende møbler,” siger direktør Niels Jørgensen, søn af grundlægger Erik Jørgensen.

Et aktuelt eksempel er samarbejdet med det norske arkitektur- og designbrand Snøhetta, der står bag en række markante bygningsværker i Norge og ude i verden, bl.a. operahuset i Oslo og National September 11 Museum på World Trade Center Site i New York.

Både klassikere og nye designs bliver til i medarbejdernes hænder på fabrikken i Svendborg.

Naturlige materialer
Møbelkollektionen ERIK JØRGENSEN X SNØHETTA ‘Casework’ består af en serie loungemøbler produceret efter bæredygtige principper.

Kollektionen har fokus på at være tilpasningsdygtig i forhold til særlige behov og omgivelser, og det naturlige materialevalg kan bidrage til at skabe varme og bløde atmosfæren op i industrielle og store nybyggede miljøer, der oftest er designet med meget beton og andre hårde elementer.

Se mere på

www.erik-joergensen.com