Et bidrag på 1,6 milliarder kroner med stor betydning for danske patienter

0
394
Vores bidrag i Danmark giver et indblik i Roche i Danmark, vores bidrag til det danske samfund og vores vision for den danske sundhedssektor. Rapporten er samtidig en opfordring til dialog om, hvordan vi i fællesskab kan bidrage til en styrket og bedre sundhedssektor herhjemme. Rapporten, der er udarbejdet i samarbejde med Boston Consulting Group, blev færdiggjort i september 2020. Hvor andet ikke fremgår, er alle tal derfor fra vores regnskabsår/kalenderåret 2019

Den danske life science-industri bidrog ifølge Erhvervsministeriets seneste tal med 89 milliarder kroner(1) til det danske bruttonationalprodukt (BNP). Roches danske datterselskaber, der omfatter forskning og udvikling, diagnostik og lægemidler, bidrog med 1,6 milliarder kroner til BNP’et i seneste regnskabsår i 2019.

Økonomisk vækst for det danske samfund
Det økonomiske bidrag er både direkte som et resultat af forsknings- og udviklingsinvesteringer, indkøb samt beskæftigelse og indirekte blandt andet som følge af investeringer i forskning og udvikling. 

Det kombinerede bidrag betyder, at for hver krone, Roche investerer, genereres yderligere 3,4 kroner i den danske økonomi. Og for hver krone, der investeres i Roche produkter, returneres 1,2 krone.

Danske patienters sundhed og livskvalitet
Roche leverer førende behandlinger og løsninger inden for seks af de otte sygdomsområder, som er de hyppigste årsager til for tidlig død i Danmark. 

De inkluderer blandt andet:

– 15 kræftbehandlinger med positiv betydning for patienters sygdomsforløb.

– 705 diagnostiske tests, som muliggør tidlige og præcise diagnoser.

– 15 diabetesprodukter, som hjælper patienter med at genvinde kontrollen over deres liv.

I 2019 blev 16.292 patienter behandlet med medicin udviklet af Roche. Og 65 millioner diagnostiske tests blev udført på danske borgere og patienter på Roche løsninger. Sidste år gennemførte Roche 60 kliniske forsøg i Danmark, hvilket er det højeste antal blandt aktørerne i den danske life science-industri.

I rapporten ”Vores bidrag i Danmark” beskrives Roches bidrag med en række eksempler. Et af dem er den helt nye klinisk-biokemiske afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som blev indviet i februar i år. Laboratoriet i det københavnske nordvest-kvarter er nu et af Nordeuropas mest moderne laboratorier udstyret med Roche løsninger.

Vi er Roche i Danmark
Roche har i 2020 været repræsenteret i Danmark gennem 50 år. 

I dag er vi aktive gennem hele værdikæden fra grundforskning til patientløsninger gennem vores fem divisioner.  Roche Innovation Center Copenhagen (RICC) er et af Roches syv globale innovationscentre. Vores Country Clinical Operations (CCO) leder kliniske studier i Danmark og otte andre lande. Roche Diagnostics er markedsleder inden for in vitro- og vævsbaseret diagnostik. Roche Diabetes Care er en vigtig leverandør af blodsukkermåleudstyr til diabetespatienter. Og Roche Pharmaceuticals er ligeledes en af de største leverandører af innovative lægemidler til danske hospitaler.

Danmark og Roche er et godt match med mulighed for at drive endnu mere innovation i verdensklasse. Og vi vil – også gennem partnerskaber – fortsætte med at bidrage til en langvarig, værdifuld og bæredygtig udvikling af den danske sundhedssektor i de kommende 50 år.

Vi inviterer dig til at lære os meget bedre at kende gennem den elektroniske version af ”Vores bidrag i Danmark”, som du finder på vores hjemmesider roche.dk og roche.dk/diagnostics.

Kildeangivelse: 1: 2017 – Erhvervsministeriets rapport ”Life science-industriens økonomiske fodaftryk”, juli 2020, opdateret september 2020. Øvrige tal og oplysninger: ”Vores bidrag i Danmark” af Roche og Boston Consulting Group.