Vejen til intelligent produktion

0
325

Med sine innovative, intelligente systemer hjælper ifm electronic industrivirksomheder med at optimere og sikre deres processer gennem monitorering og analyse af data helt ude ved den enkelte sensor og maskine.

Industrivirksomheder, som ønsker at optimere deres produktion eller at sikre en optimal proces, har en stor udfordring i at udvælge og bruge de relevante data fra produktionen, fordi de i dag kan få alle de data, de ønsker, og i den hastighed, de foretrækker.

ifm electronic kender svaret. Når ifm electronic hjælper industrivirksomheder med at automatisere produktionen, sker det ud fra mottoet ’smart and simple’.

Du kan opleve hvordan på Herning Industrimesse, hvor ifm electronic præsenterer 132 m2 teknologi til industrien på stand E4114.

Digitalisering af den sidste meter
Som en af verdens førende virksomheder inden for den åbne standard og teknologi IO Link, der sikrer den digitale kommunikation helt ud til sensorerne i produktionen, har ifm electronic præget udviklingen af fremtidens automations-løsninger.

”Med IO Link protokollen kan vi nu digitalisere den såkaldte sidste meter ud til sensoren, så industrien kan optimere processen med valide data både på eksisterende og nye anlæg. Smart Factory handler på den opsamlede information, og beslutningstagningen sker på valide data. Grundlæggende mener vi, at IO Link ikke må være dyrt at anvende, og det skal kunne fortrådes på eventuelt eksisterende fortrådning. Så kan alle være med,” siger Kurt Jakobsen, Smart Industry Manager hos ifm electronic.

Innovative systemer
Tyskejede ifm electronic har i 50 år – heraf de sidste 20 år i Danmark – præget automatiseringen af industrivirksomheder på verdensplan.

Fra en start som leverandør af induktive sensorer har ifm udviklet sig til at være leverandør af hele systemer. ifm har udviklet sig med fokus på innovation og tæt kontakt til kunderne efter mottoet ’Close to You’.

Mange brancher nyder godt at ifm’s innovative systemløsninger: fra slutkunder i food-, medicinal- og generel automation til OEM-kunder (Original Equipment Manufacturer), der producerer maskinerne.

I gang med Smart Factory
Med IO Link protokollen og vibrationsmonitorering kan ifm electronic opfylde kundens ønske om en smart, men også simpel begyndelse på en ny tilværelse som Smart Factory.

Derudover sikrer ifm’s intuitive software SmartObserver, at både slutbrugere og OEM-kunder kan få visualiseret deres produktionsdata og samtidig få data leveret præcist dér, hvor de har mest gavn af den.

Mød os på stand E4114,
hvor 132 m2 teknologi venter på dig.

Vi står også som
DIAP partnere på stand M9514.

Direkte adgang til data
ifm electronics systemer gør det muligt at foretage tilstandsbaseret vedligehold med brug af både parallel sensorik og integration af de eksisterende informationskilder fra selve styringen på maskinen PLC (programerbar logisk styring) og SCADA (som på dansk kan oversættes til det overordnede styring og dataopsamlingssystem).

”Tilstandsbaseret vedligehold kan for eksempel være simpel kontrol af en motor eller pumpe. I dag er det ikke et spørgsmål om hardware, men om den maskinlæring, der ligger bag. Derfor er det yderst vigtigt, at vi får intelligensen placereret derude, hvor den hører til, enten i selve sensoren eller i vores Vibrations Master. Her kan der evalueres og analyseres på de rå data som sensoren giver, og samtidig kan der tages information fra en frekvensomformer og analyseres, hvis der køres med variable hastigheder.”

”Før Smart Factory blev produktionsdata samlet op og sendt til evaluering hos f.eks. en ingeniør. I dag kan analysen foretages online langt ude i produktionen. Vi får intelligensen så langt ud i fortrådningen som muligt, så den data, der analyseres, er ’need to know’. Og hvis du som producent vil vide endnu mere, kan du med dette system dykke ned i dine data med det samme,” forklarer Kurt Jakobsen.


Effekt med det samme
ifm electronic tilbyder også komplette løsninger. Det kan være på et eksisterende anlæg med parallel sensorik, hvor data kan dirigeres uden om den eksisterende styring og leveres direkte i en software til operatøren, for eksempel med ifm’s visualiseringssoftware SmartObserver, og derfra til et ERP-system (Enterprise Resource Planning). Parallel sensorik i denne version er opfundet af ifm electronic.

Flere maskinbyggere, som har deres standardmaskiner, oplever efterspørgsel på, hvor meget data, maskinerne kan sende ud, eller om de kan tage information ind fra periferiudstyr, så både nye og gamle maskiner på en linje kan opgraderes til Smart Factory-tilgangen.

”Vi oplever, at den største efterspørgsel kommer fra små og mellemstore virksomheder, som ikke ved, hvordan de kommer i gang med Smart Factory, eller ikke har nok kendskab til deres egen produktion til at turde gå i gang, måske fordi de er presset på deres ressourcer. Her vil vi kunne hjælpe med en risikoanalyse og projektbeskrivelse, som hjælper kunden med at definere de specifikke områder, hvor det er relevant at sætte ind. Resultatet er ’Smart and Simple Automation’, der giver kunden – stor som lille – overblik over effekten af løsningen fra dag 1,” siger Kurt Jakobsen.

Større energioptimering
Udviklingen inden for intelligente sensorer vil i de kommende år kunne bidrage yderligere til industriens energioptimering.

”Energioptimering starter med at identificere, hvor forbruget er, og vi kan indbygge energiovervågning direkte i en IO-Link Master. Både automatsikringer og snart også strømforsyninger vil være udstyret med IO-Link funktionalitet, så det både er muligt at overvåge driftstimer og peak-forbrug og justere udkoblingsstrøm og maksimalt strømforbrug helt ude fra PLC eller IO-Link Master,” siger Kurt Jakobsen.

ifm electronic blev stiftet i 1969 med opfindelsen af induktive sensorer til 220 V. 

I dag dækker ifm’s brede produktportefølje både alle relevante standardløsninger og de særlige krav, som forskellige brancher stiller til positions-, proces- og bevægelsessensorer og sikkerhedsteknologi.

ifm har i dag mere end 7.000 ansatte globalt og en omsætning på 1 milliard euro.

Læs mere på ifm.com/dk/da

Kurt Aakjaer Jakobsen 
Smart Factory Manager
+45 43350711
Kurt.Jakobsen@ifm.com