Kør på data i stedet for mavefornemmelse

0
300

Et digitaliseret produktionsgulv giver større effektivitet, overblik og
indsigt, og det er nemmere at komme i gang med, end mange SMV’er tror.

Så bliver det åbenlyst for alle, hvordan produktionslinjen og den enkelte maskine kører

”Typisk har vores kunder efter en måned med vores system installeret på deres produktionslinjer opnået en øget effektivitet på 15-20 procent. Og det er bare ved at få synliggjort deres egne data. Det svarer fint til DI’s undersøgelse, der viste, at digitaliserede virksomheder er 22% mere produktive, end før de digitaliserede sig.”

Ordene kommer fra Lars Märcher Sandig, CEO i Trendlog.io, som tilbyder produktionsvirksomheder datalogging-bokse monteret på produktionslinjen kombineret med en cloud-baseret platform, hvilket gør det nemt at opsamle, distribuere og analysere industrielle data.

Kør på data og fakta
Plug&Log kalder Trendlog.io sin boks, der hjælper virksomheder med at digitalisere deres produktionsgulve og drage fordel af de data, de genererer på deres produktionslinjer.

Boksen kan installeres og retrofittes på al slags udstyr, både topmoderne maskiner og gamle produktionsanlæg.

Boksen kan monteres af en lokal elektriker og opsamler herefter information, som sendes til trendlog.io platformen, hvor kunden kan visualisere sine data efter behov.

”Hvad er oppetiden, hvor tit stopper maskinen, og hvorfor? Virksomheden kan lave rapporter og alle de andre ting, der giver bedre beslutninger, bedre rutiner og bedre resultater. Det giver større indsigt i og overblik over produktionen. Man skal ikke længere køre på mavefornemmelsen, fordi man nu har data og fakta lige foran sig,” siger Lars Märcher Sandig.

”Typisk har vores kunder efter en måned med vores system installeret på deres produktionslinjer opnået en øget effektivitet på 15-20 procent,” siger Lars Märcher Sandig, CEO, Trendlog.io.

Start med en simpel løsning
Filosofien bag Trendlog.io er, at det aldrig må blive raketvidenskab at logge data.

”Det skal bare fungere og være et ekstra værktøj til at blive endnu bedre med det, du er god til. Producerer du øl på flasker, er det det, du skal blevet bedre til ved at få større indsigt i din produktionslinje og blive mere effektiv. Ikke ved at bruge tid på at jonglere rundt med store regneark.”

Det er blevet påvist, at danske SMV’er har svært ved at komme i gang med digitalisering. Jo enklere systemer, jo bedre, men mange IoT-løsninger er ifølge Lars Märcher Sandig unødigt komplicerede.

”Vi kan starte med en meget simpel løsning, og den bliver godt modtaget. I stedet for at skulle købe den store Rolls Royce-løsning, som mange tilbyder, har virksomheden måske kun brug for nummerpladeholderen til at starte med. Det er egentlig det, vi leverer, til at begynde med. Herefter kan virksomhedens digitalisering øges med trendlog.io. Eftersom vi udvikler og tilbyder løsningen fra ground-up i forlængelse af virksomhedernes løbende behov, når de typisk ikke en fast grænse, men har derimod muligheden for at få sig selv og organisationen med i integrationen af nye ”systemer”, som man ikke tidligere har været vant til.”

Udover logning og visualisering af data tilbyder Trendlog.io nyudviklede, værdiskabende moduler, der for eksempel kommer med forecasts på service, vedligeholdelse og lagerfunktion baseret på data om virksomhedens produktion og forbrug.

Første skridt er nemt
Trendlog.io er en abonnementsbaseret platform. Investeringen i hardware beløber sig til 10-15.000 kroner pr. boks, og abonnementet, som afhænger af, hvor mange data man har brug for at logge, starter for den typiske SMV’er fra 3.600 kroner om året med mulighed for gennemsnitligt to års historik i data. Det er nemmere at tage første skridt i digitaliseringen, end mange virksomheder tror.

”Mange gange sidder der allerede sensorer og signaler på maskinerne, som vi tager ind i systemet. Vi kan også selv levere sensorer, men når vi skal retrofitte, har maskinen ofte allerede de informationer, vi skal bruge. Vi skal bare have dem samlet op og digitaliseret.”

Ifølge Lars Märcher Sandig er mange andre IoT-løsninger til opsamling af data i dag baseret på evnen til at læse forskellige protokoltyper, så man kan tage data direkte fra PLC-systemerne. Men det er kun en hjælp, når producenten af en maskine vil samarbejde.

Egne dashboards
”Vi kan også læse forskellige protokoltyper, men undgår helst at gå den vej. Måske kommer vi ud til en CNC-fræser fra en italiensk producent, som overhovedet ikke ønsker at frigive nogen informationer. Det problem er vi helt ude over. For at måle en effektivitet på en produktionslinje har du egentlig kun brug for at vide, hvor mange emner der kommer ud, og hvor længe er den i drift. Ved at supplere med lidt algoritmer kan vi udregne effektivitet, oppetid osv. Med vores platform leverer vi i princippet bare en skabelon til, hvordan det kan se ud. Flere af vores kunder opretter deres egne dashboards, så de selv har de KPI-tal, der er vigtige for dem.”

Data som motivation
Virksomheden kan også vælge at bruge Trendlog.io til at synliggøre sine data fra driften på en monitor i produktionen.

”Så bliver det åbenlyst for alle, hvordan produktionslinjen og den enkelte maskine kører. Måske går der oven i løbet lidt sport i at få den til at køre bedst muligt. Den mulighed udnytter flere af vores kunder.”

Trendlog.io hjælper små og store produktionsvirksomheder med at få fuld indsigt i deres daglige produktion. Ved hjælp af en sikker dataopsamlingsmetode og en brugervenlig cloudbaseret platform opsamler og visualiserer Trendlog.io alle vigtige data fra maskiner, sensorer, robotter, industrielle frysere eller forbrugsmålere.

www.trendlog.io