Ny gamechanger skaber bedre onlinemøder

0
301
Marianne Horstmann Direktør i NetDesign

Kender du det: Du sidder i et mødelokale, men kan ikke benytte videosystemet til at logge på et Microsoft Teams møde, så du, og alle andre i lokalet, må logge på mødet fra hver jeres PC? Det er slut nu, for det er nemlig blevet muligt at få installeret en såkaldt CVI-integration, som giver adgang til onlinemøder i Teams fra alle virksomhedens videosystemer på tværs af platforme, enheder og lokationer. Løsningen forventes at blive en gamechanger, fordi det øger fleksibiliteten og giver mulighed for at holde markant bedre virtuelle møder i fremtiden.

Vi er blevet mere digitale
Det står nok efterhånden klart for alle, at Corona har medført en stor ændring af vores traditionelle arbejds- og samarbejdsmønstre. Digitaliseringen accelererede med flere år i løbet af foråret 2020, hvor vi blev tvunget til at arbejde remote og mere virtuelt. Nu kigger vi så ind i en ny virkelighed, hvor vi på den ene side skal holde mere fysisk afstand til hinanden, samtidig med at vi ved, at det at være tæt forbundne, er vigtigere end nogensinde, for at vi kan være effektive og skabe resultater.

“Corona har haft store konsekvenser for Danmark og dansk erhvervsliv, men pandemien har også lært os, hvordan vi hurtigt kan tilpasse os en ny virkelighed. Samtidig er det blevet tydeligt, hvilke digitale kommunikations- og samarbejdsløsninger der virker bedst, og hvordan de kan hjælpe os med at være produktive og arbejde effektivt sammen på tværs af lokationer, enheder og platforme”, siger Marianne Horstmann, direktør i NetDesign.


Brugen af videoløsninger er eksploderet
Under Corona så vi, at antallet af videomøder på de mest populære kommunikations- og samarbejdsplatforme steg eksplosivt. For mange betød det en pludselig introduktion til nye digitale værktøjer, som man hurtigt blev nødt til at blive fortrolig med for fortsat at kunne passe sit arbejde. 

“Under Corona så vi, at løsninger såsom Microsoft Teams og Cisco Webex viste sig at være enormt værdiskabende. Antallet af onlinemøder og videokonferencer steg markant, og vi så, hvordan det gav medarbejderne mere fleksibilitet og frihed til at arbejde, hvor som helst og når som helst. Men da vi begyndte at vende tilbage til kontorerne og mødelokalerne igen, gav det os nogle udfordringer, at de forskellige videosystemer, som vi nu var blevet vant til at bruge, ikke talte sammen. Det er vigtigt at få løst, for at vi kan få kommunikationen og samarbejdet til at fungere optimalt på den hybride arbejdsplads”, understreger Marianne Horstmann.


Videoløsningerne taler ikke sammen 

Da medarbejderne begyndte at vende tilbage til arbejdspladsen igen, oplevede mange at den Microsoft Teams løsning, som de var blevet vant til at benytte under Corona, ikke talte sammen med de videosystemer, der var monteret rundt omkring i virksomhedens mødelokaler. 

“Fordi Microsoft Teams anvender en anden protokol end andre videokonference-systemer fra f.eks. Cisco, Pexip og Poly, kan de ikke kommunikere sammen. Derfor har man brug for at få installeret en såkaldt Cloud Video Interop (CVI-integration). Den fungerer som en slags tolk og oversætter sprogene, så de forskellige løsninger kan tale sammen. På den måde kan man ringe op til et Microsoft Teams møde fra et videomødelokale, som anvender en anden platform, og deltage i det samme onlinemøde”, forklarer Marianne Horstmann. 


CVI-integrationen binder samarbejdet sammen 
Med den nye CVI-integration får alle bedre muligheder for at kommunikere og samarbejde virtuelt.

“Hos NetDesign samarbejder vi med flere leverandører, som gør det muligt for os at levere og installere den nødvendige CVI-integration til alle vores kunder. De får nu mulighed for at planlægge og afholde møder i Microsoft Teams, og samtidig gøre brug af de videosystemer de har installeret i virksomheden. Det giver en bedre sammenhæng, en større fleksibilitet, samt en langt bedre brugeroplevelse, hvilket er noget vores kunder har efterspurgt igennem længere tid”, fortæller Marianne Horstmann. 

Bedre møde- og brugeroplevelser 
Med den nye CVI-integration slipper man for at sidde i mødelokalet foran hver sin PC for at kunne følge med i en præsentation eller se dem, der deltager i mødet fra andre lokationer. 

“Godt nok er PC’en blevet bedre som videoværktøj, men den kommer aldrig i nærheden af at kunne levere den samme kvalitet som et ordentligt videosystem. Med den nye CVI-integration har alle mulighed for at deltage på lige fod i onlinemøder, uanset om de logger på via deres egen PC derhjemme, anvender en smartphone når de er på farten, eller sidder i et videolokale. Det giver en langt bedre mødeoplevelse for alle”, forklarer Marianne Horstmann.

En gamechanger
Fremtidens hybride arbejdsplads er ikke et specifikt sted. Fremover kommer vi til at betragte arbejdet mere som en aktivitet, som foregår uafhængigt af tid og sted. Med den nye CVI-integration øges mobiliteten og fleksibiliteten. Det bliver i endnu højere grad muligt at samarbejde virtuelt og benytte ens egne foretrukne kommunikations- og samarbejdsværktøjer fra alle enheder og lokationer.

“Der er ingen tvivl om, at CVI-integrationen bliver en gamechanger i forhold til den måde, vi kommer til at kommunikere og samarbejde på i fremtiden. Nu åbnes der for alvor op for, at vi kan afholde endnu bedre og mere fleksible onlinemøder på tværs af både enheder, lokationer og platforme. Der er faktisk tale om en lille revolution indenfor vores branche”, fortæller Marianne Horstmann.

OM NETDESIGN

NetDesign er specialister i at hjælpe danske virksomheder og offentlige organisationer med deres digitale transformation og forretningskritiske it-systemer. 

NetDesign er eksperter i at designe, levere, vedligeholde og drifte løsninger inden for Collaboration, Cyber Security, Digital Infrastructure, og Customer Engagement. 

NetDesign rådgiver bl.a. virksomheder og organisationer om, hvordan de får det optimale ud af de digitale kommunikations- og samarbejdsløsninger, de har investeret i. 

NetDesign har eksisteret i over 30 år. Virksomheden har 320 medarbejdere og er en del af TDC Erhverv og Nuuday.