Sif Jakobs glimter mere end nogensinde

0
312

Smykkedesigner Sif Jakobs kan fejre 10 års jubilæum og kan se tilbage på en vej fra et sort/hvidt univers til de nye kollektioner med masser af farver og muligheden for at sætte sit personlige præg på smykkerne. Exclusive mødte hende til en snak om hendes smykkeeventyr.

Nu har du været smykkedesigner i 10 år og fået stor succes – havde du troet, at du ville nå så langt, da du startede?
“Jeg havde en drøm helt fra starten om at blive et internationalt anerkendt mærke. Min plan var at designe luksussmykker, der udstrålede elegance og eksklusivitet, uden at de kostede en formue. Men jeg havde jeg ingen anelse om, hvad det krævede for at nå dertil. Jeg troede nok, at det ville være nemmere, og at det ville gå hurtigere. Men måske var det meget godt, at jeg ikke vidste alt det, for nogle gange tror jeg, det er bedst ikke at vide alt for meget, før man kaster sig ud i noget”.

Hvordan har dine smykker udviklet sig over de 10 år?
“Design DNA’et og kvaliteten har ikke ændret sig. Jeg skaber fortsat minimalistiske og elegante smykker og bruger altid masser af sten – jo flere des bedre. Men mit univers er gået fra udelukkende at være et sort/hvidt univers, til at være mere rummeligt og inkluderer nu et fantastisk sortiment af farvede designs. Jeg har selv rykket mig og er blevet fan af smykker med farvede sten”.

Betyder det, at der kommer flere farver fremover?
“Helt bestemt. Farverne er blevet en fast del af mit designunivers. Sidste år lavede vi blot en lille test, da vi introducerede smykker med zirkoner i nuancer fra gul, orange og pink, til grøn og blå – og vi kunne slet ikke følge med efterspørgslen. Så udvidede vi med helfarvede produkter, som vi har kaldt Candy Crush, som vores kunder har været helt vilde med”.

Har du nogle typer smykker, der er særligt vigtige?
“Jeg har noget med ringe, som er min absolutte yndlingskategori indenfor smykker. En ny kollektion starter altid med en ring, og det er ringe, jeg vender tilbage til for inspiration og videreudvikling af eksisterende designs. Og så er der zirkonerne i mine smykker, de er i høj grad essensen i mit brand. Jeg har en enkelt gang designet en kollektion uden sten i, og det føltes helt forkert”.

Hvad går du selv med?
“Jeg har mine favoritter – især er en masse ringe. Jeg kan godt lide de store statement ringe, som skiller sig ud. Men mit yndlingssmykke for tiden er mit personlige armbånd med min søns navn indgraveret”.

Dét armbånd er en del af dit nye customised koncept – hvad går det ud på?
“Jeg havde lyst til at skabe en kollektion, som kunne gøres personlig og unik. Smykker er jo meget personlige, især når de kan fortælle historier og bære på minder. Hele ideen er, at vores kunder kan få indgraveret en besked, et navn, et symbol eller hvad hjertet nu begærer. Det er helt enkelt at bestille det hjemmefra sofaen via hjemmesiden, og så får man det leveret. Det er en oplagt gaveide, og jeg tror det bliver årets julehit”.

Se mere på

www.sifjakobs.com