Montana Furniture relancerer Panton-klassiker

0
320

Montana Furniture relancerer en Verner Panton-klassiker fra 1970’erne, nemlig siddemodulerne Pantonova, der er skabt i forkromet stål kombineret med sædepuder i stof, velour eller skind.

Verner Panton er en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige danske designere. Han var uddannet på arkitektskolen og arbejdede et par år hos Arne Jacobsen, inden han i 1955 åbnede egen tegnestue.

Verner Panton

Igennem hans lange karriere var han eksperimenterende og nyskabende og arbejdede med både nye former, materialer og produktionsmetoder og ikke mindst stærke farver, som er et af hans særkender. Således er den ikoniske Panton-stol, der er skabt i formstøbt plast, udstillet på museer over hele verden.

Montana Furniture har i mange år samarbejdet med Panton, og i år relanceres endnu en af Pantons klassikere; Pantonova. Modulerne, der er fremstillet af forkromet stål kombineret med sædepuder i stof, velour eller skind, er tegnet i 1971 for Fritz Hansen Møbler.

De kan kombineres i det uendelige og pryder som en skulptur både hotellobby, kontormiljøer, receptioner og private dagligstuer hos folk med særlig sans for design.

Pantonova står lige smukt i hotellobbyer, kontormiljøer, receptioner og private dagligstuer.

Oprindelig blev modulsystemet skabt til den danske restaurant Varna og var indbegrebet af 70’er-ånden med psykedeliske former og levende farver og var sågar med i James Bond-filmen The Spy Who Loved Me fra 1977.

Pantonova-serien består af tre forskellige siddemoduler, som kan anvendes alene eller kombineres i forskellige formationer som en halvcirkel, en bølge eller en S-form.


Familie med stærke design-aner
”Pantonova er en naturlig forlængelse af Panton Wire-reolsystemet, der på samme måde kan bruges enkeltvis eller samlet som reol, væg eller rumdeler,” forklarer Joakim Lassen, der er anden generation i Montana Furniture på sin fars side – og femte generation af Fritz Hansen på sin mors.

Det var hans far, Peter J. Lassen, der i 1982 skabte den reol, som står i talrige hjem og på ligeså mange kontorer verden over.

Det var Peter J. Lassen, der i 1982 skabte det ikoniske Montana-reolsystem, inspireret af samarbejdet med Danmarks største møbeldesignere. I dag er det hans søn, Joakim Lassen, som er firmaets CEO.

Det unikke design var resultatet af Peter J. Lassens mangeårige samarbejde med Danmarks allerstørste designere som Verner Panton, Arne Jacobsen, Piet Hein, Mogens Koch, Poul Henningsen og Kaare Klint i sin egenskab af først chef for udvikling og siden, fra 1975, CEO i Fritz Hansen.

De lærte ham, at et ikonisk design forener form og funktion, og siden har Montana Furniture haft fokus på at skabe møbler, der skaber sammenhæng mellem funktionalitet, kvalitet, miljøhensyn, økonomi, æstetik og etik.

”Verner Panton var en unik skaber af ikoniske modulmøbler, og som sådan er Pantonova og Montana et perfekt match,” fortsætter Joakim Lassen, der har været firmaets CEO siden 2015.

Bæredygtigt design er fremtiden
En anden Panton-nyhed fra Montana Furniture er stolen Panton One i nye farver. Stolen, der findes både som bar-, køkken-, lounge- og spisebordsstol, er oprindeligt designet i 1955 og passer lige godt ind i mødelokaler som på restauranter og ved spisebordet derhjemme.

Panton Ones stolesæde

Den lanceres nu ikke alene i nye farver, men også i en udgave, hvor sædet er fremstillet af håndvævet papirsnor, som giver stolen et helt nyt udtryk.

Det FSC-certificerede papir er et naturmateriale lavet af papir fra bæredygtige skove og er derfor helt i tråd med tidens trend og fokus på at gå mere bæredygtige veje også inden for møbeldesign.

”Man sidder bedst på en farve, man godt kan lide,” sagde Verner Panton selv, og det er den tanke, Montana Furniture nu tager videre i en helt nye farvepalet, der går fra lys til mørk og fra støvede til klare nuancer.

Den lette stol findes i farverne: Duke, Holmes, Clark, Vincent, Carmen, Marylinn, Marcel og Scarlett, mens sædet i papirsnor laves i farverne Paper Black og Paper Nature.

Stellet fås i rustfri stål, krom og lakeret i farverne Beige, Silk Grey, Black Red og Black, så mulighederne for at skabe sit eget look er talrige.

Se mere på www.montanafurniture.com
eller på Instagram @montanafurniture.

Her er Pantonova, Panton One og reolsystemet Wire kombineret i en nyfortolkning.