Legendarisk dykkerur fås nu i bronze

0
412
Longines Legend Diver (ref. L3.774.1.50.2). Pris 21.650 kr.

Schweiziske Longines har de senere år haft stor succes med at nyfortolke klassiske modeller fra deres historiske arkiv. Nu kommer det populære retro-dykkerur Legend Diver i en smuk bronzeversion med flaskegrøn skive. 

Mange af de store urmærker kigger i disse år ned i arkivet og trækker historiske modeller frem fra gemmerne og lancerer dem i moderne fortolkninger. Og ingen er bedre til det end Longines, hvis lange historie som producent af både ure og urværker har skabt et imponerende bagkatalog af modeller, der blot ligger og venter på at se dagens lys igen – og i øvrigt kan opleves på museet i Saint-Imier, hvor Longines har holdt til siden grundlæggelsen i 1832. 

Legend Diver – en moderne legende 
En af de historiske modeller der har nydt størst succes for Longines er deres Legend Diver dykkerur, der oprindeligt blev skabt i 1960erne og senere relanceret i mærkets heritage-kollektion i 2008.

Modellen er meget tro mod originalen og fremstår med karakteristisk sort skive og indvendig drejekrans, og den har længe været en af de bedst sælgende Longines-modeller i Danmark. Derfor er det skønt at se, at Longines denne vinter udvider kollektionen med en bronzeversion af Legend Diver. Det varme metal giver sammen med den graduerede, grønne skive uret et helt nyt og (endnu) mere maritimt udtryk.  

Tager farve af vind og vejr 
Der er tale om et ægte dykkerur, der er testet til 300 meters vandtæthed, så du kan sagtens tage det på håndleddet, når du springer i vandet. Charmen ved bronze er som bekendt, at det oxiderer ganske langsomt og dermed over tid opbygger en fin patina. Metallet går fra et varmt, skinnende udtryk, til at blive mørkere og mere nedtonet – for til sidst at skifte til den smukkeste irgrønne kulør, som man må forestille sig vil spille godt sammen med den mørkegrønne skive. På den måde får hvert eneste ur sit helt unikke udtryk, og det er en ret fin feature. 

Modellen leveres både med nato-rem og læderrem samt et lille værktøj til at skifte rem med.

Præcist urværk ombord 
Selvom urets grundlæggende design ligner den originale model fra 1960erne, er indmaden naturligvis blevet opdateret. I dag er det det automatiske kaliber L888.5, der sørger for at holde tiden. Det har en gangreserve på 64 timer og er i princippet et modificeret værk fra søsterselskabet ETA, der ligesom Longines er en del af Swatch Group. Værket udmærker sig ved at være udstyret med en spiral-

fjeder af silicium, så det ikke påvirkes af magnetfelter. Samtidig er det meget pålideligt og holdbart, hvorfor Longines yder hele 5 års garanti på modeller med dette og lignende værker. 

Longines Legend Diver kommer i en flot heritage-æske og leveres med både nato-rem og læderrem samt et lille værktøj, så du selv kan skifte. Modellen er ikke limiteret, men kommer i første omgang kun til Danmark i et beskedent omfang. 

Se mere og find nærmeste forhandler på 

www.longines.com